Vladimir Putin se implică în scandalul de dopaj din sport: "Această perfecțiune nu poate fi atinsă în mod necinstit"

Vladimir Putin se implică în scandalul de dopaj din sport: "Această perfecțiune nu poate fi atinsă în mod necinstit"

Preşedintele rus Vladimir Putin a estimat marţi că este „imposibil” ca patinatoarea Kamila Valieva, în centrul unui scandal de dopaj în timpul Jocurilor Olimpice 2022 de la Beijing, să fi acţionat „necinstit”, informează AFP.

„Toată ţara şi toţi iubitorii patinajului artistic din întreaga lume au tremurat pentru Kamila. Talentul ei reuneşte toate elementele cele mai complexe ale patinajului artistic, plasticitatea ei, frumuseţea ei, puterea şi tandreţea ei”, a declarat Putin, care i-a primit marţi la Kremlin pe sportivii ruşi medaliaţi la JO 2022, printre care Valieva.

ADVERTISING

"Această perfecţiune nu poate fi atinsă în mod necinstit, folosind mijloace suplimentare, recurgând la manipulări. În patinajul artistic, toate aceste mijloace suplimentare sunt inutile, ştim şi înţelegem perfect asta", a adăugat el.

La primele sale JO de iarnă, la numai 15 ani, Valieva a participat la victoria Rusiei în competiţia pe echipe la Beijing, devenind cu această ocazie prima patinatoare ce reuşeşte sărituri cvadruple la JO.

Valieva a fost una dintre figurile marcante ale ultimelor Jocuri de iarnă, după anunţul testului său antidoping pozitiv, efectuat la sfârşitul lunii decembrie. Ea a fost autorizată în ultimul moment de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) să participe la concursul individual feminin de la Beijing.

ADVERTISING

Ea a avut o prestaţie catastrofală în programul liber la JO 2022, ceea ce a făcut-o să retrogradeze pe locul al patrulea în clasamentul final, după ce dominase programul scurt.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇