Noul ”erou” decorat de Kremlin: Un deputat care a amenințat că va tăia capetele tuturor celor care sunt împotriva lui Putin

Noul ”erou” decorat de Kremlin: Un deputat care a amenințat că va tăia capetele tuturor celor care sunt împotriva lui Putin

Președintele Vladimir Putin a decorat un deputat rus pentru participarea la războiul din Ucraina.

Deputatul Dumei de Stat Adam Delimkanov a primit titlul de ”Erou al Federației Ruse”, scrie Meduza.io.

În decretul semnat de Putin se arată că Delimkanov a fost premiat „pentru curajul și eroismul de care a dat dovadă în timpul unei operațiuni militare speciale pe teritoriile Republicii Populare Donețk, Republicii Populare Lugansk și Ucraina”.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat la sfârșitul lunii martie că Adam Delimkanov este responsabil de trupele care „eliberează orașul Mariupol de forțele criminale”.

ADVERTISING

În februarie 2022, Adam Delimkanov a amenințat că va „taia capetele” membrilor familiei lui Saidi Yangulbaev, un fost judecător al Curții Supreme din Cecenia, precum și ale tuturor celor care sunt împotriva lui Putin.

Saydi Yangulbaev și fiica sa au părăsit Rusia, iar soția fostului judecător, Zarema Musaeva, a fost arestată, fiind acuzată de un atac asupra unui polițist și trimisă la un centru de arest preventiv din Groznîi.

NEXTA scrie că Adam Delimkanov este omul de încredere al lui Ramzan Kadîrov și responsabil pentru asasinarea jurnaliştilor, a activiştilor din opoziţie şi a miilor de civili ucişi în Ucraina.

Ziua 62 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇