Vrei să mânânci, sapă! Ruşii i-au obligat pe localnicii din Mariupol să facă gropi comune în schimbul hranei

Vrei să mânânci, sapă! Ruşii i-au obligat pe localnicii din Mariupol să facă gropi comune în schimbul hranei

Primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, a declarat că o a treia groapă comună a fost găsită în apropiere de oraș.

”Pe lângă gropile comune descoperite în satele Manguş și Vinohradne, acum vedem că mai este una”, a spus Vadim Boicenko, citat de CNN.

Noi imagini din satelit au arătat o groapă comună în satul Stari Krim, potrivit canalului Telegram al autorităților orașului. În imagini se văd gropi săpate pe teritoriul cimitirului vechi.

Acestea au apărut pe 24 martie, după ce satul a fost ocupat de ruși, și aveau aproximativ 60 - 70 de metri lungime.

ADVERTISING

Până la 7 aprilie, o parte din gropi au fost acoperite, au precizat autoritățile, iar zona de înhumare a crescut, potrivit noilor imagini.

„Noi gropi au fost înregistrate pe 24 aprilie. Lungimea gropii comune a crescut la peste de 200 de metri", se arată într-un comunicat al primăriei.

Boicenko a acuzat forțele ruse că au obligat oamenii să sape şi să participe la înmormântările în masă, în schimbul hranei.

„În Mariupol nu există suficient ajutor umanitar, așa că oamenii au fost forțați să facă acest lucru", a scris Vadim Boicenko pe Telegram.

ADVERTISING

CNN precizează că nu poate confirma afirmațiile primarului despre gropile comune.

Ziua 62 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Săptămâna trecută, oficialii ucraineni au identificat locația gropilor comune de la Manhuş, lângă Mariupol, după publicarea imaginilor din satelit colectate și analizate de Maxar Technologies.

„Ca urmare a unei lungi căutări și identificări a locurilor de înmormântare în masă a locuitorilor morți din Mariupol, am stabilit faptul că în satul Manhuş au fost săpate gropi comune”, a scris pe Telegram Petro Andriuscenko, un consilier al primarului din Mariupol.

ADVERTISING

Marți, Boicenko a precizat că aproximativ 20.000 de locuitori din Mariupol au murit de la începutul invaziei.

„Situația de la Mariupol rămâne extrem de dificilă”, a spus el. „Inamicii bombardează Azovstal, uzina în care sunt trupele și civilii ucraineni”, a precizat el.

"Sunt femei și copii înăuntru. Este necesară încetarea focului pentru a începe evacuarea lor", a spus Boicenko. "Oamenii rămân fără mâncare, aproape că nu există apă potabilă. Aceasta este o catastrofă umanitară", a avertizat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇