Putin a decorat unitatea militară responsabilă de atrocitățile de la Bucea

Putin a decorat unitatea militară responsabilă de atrocitățile de la Bucea

Vladimir Putin a acordat un titlu onorific unități militare ruse care a fost acuzată de Ucraina că a comis masacrul din Bucea.

Invocând eroism și vitejie, dar fără să menționeze războiul din Ucraina, Putin a acordat Unității 64 de Puşcaşi Motorizaţi titlul onorific de „Gardă”, potrivit Bloomberg.

Ministerul ucrainean al Apărării a indicat unitatea decorată de Putin ca fiind responsabilă de comiterea masacrului din Bucea, care a șocat comunitatea internațională. Peste 350 de persoane ucise au fost găsite până acum în Bucea, majoritatea fiind cu mâinile legate și împușcate.

ADVERTISING

Pe măsură ce trupele ruse au început să se retragă din localitate, începând cu 1 aprilie, aici au fost descoperite dovezi ale bombardamentelor la întâmplare, dovezi că civilii au fost torturați și împușcați, gropi comune umplute cu cadavre. Mai mulți oficiali internaționali au fost la Bucea să vadă imaginile masacrului și un nou val de sancțiuni a fost generat de atrocitățile comise aici de forțele ruse.

Vladimir Putin a spus despre crimele de la Bucea că sunt un fake pus la cale de ucraineni, pentru a opri negocierile de pace.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇