Pentru prima oară din martie, Germania reimpune izolare locală

Pentru prima oară din martie, Germania reimpune izolare locală

Germania a anunţat marţi că reimpune, pentru prima oară, o izolare locală.

Este vorba despre cantonul Gütersloh, unde s-au depistat 1.500 de cazuri de coronavirus, la un abator. Fiind vorba despre un focar, carantina este impusă - în primă fază - până la 30 iunie, scrie AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Reintroducem izolarea în tot cantonul Gütersloh, cu 360.000 de locuitori, în vestul Germaniei”

Armin Laschet, preşedintele-ministru al landului Renania de Nord-Westfalia

Izolarea va consta, exact ca în luna martie, în limitarea strictă a contactelor între persoane, închiderea barurilor, cinematografelor, muzeelor şi interzicerea activităţilor de divertisment în spaţii închise.

7.000 de persoane, în carantină

Restaurantele vor putea rămâne deschise, dar vor primi clienţi doar dintr-o singură gospodărie, a precizat Laschet, un potenţial succesor al cancelarului Angela Merkel şi candidat la preşedinţia Uniunii Creştin Democrate. Alegerile ar urma să aibă loc în decembrie.

Aceste măsuri dure, care intervin cu zece zile înainte de începutul vacanţei şcolare în această regiune foarte populată şi industrializată, vizează ”să calmeze situaţia” şi ”să crească testele” de depistare.

Germania este şocată după descoperirea unui important focar de contaminare în cel mai mare abator din Europa - Tönnies. Țara a fost, până acum, relativ cruţată de virus, spre deosebire de Franţa, Italia sau Spania.

Abatorul, situat în apropiere de Gütersloh, are 6.700 de angajaţi, mulţi provenind din Bulgaria şi România.

Autorităţile locale au anunţat, luni seara, că 1.553 de persoane au fost contaminate cu COVID-19 în canton.

Aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină, 21 au fost spitalizate, iar şase se află la terapie intensivă.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!