Papa Benedict vorbește despre sex, avort și LGBT

Papa Benedict vorbește despre sex, avort și LGBT

Suveranul pontif în vârstă de 86 de ani a discutat despre mai multe teme sensibile, printre care și sexul, într-un documentar recent.

Papa Francisc a făcut mai multe comentarii interesante în producția Disney+ „The Pope Answers”, care prezintă o întâlnire pe care el a avut-o anul trecut la Roma cu zece tineri. El a vorbit despre câteva teme sensibile, printre care drepturile persoanelor LGBT, avortul, industria pornografiei, sex, credință și abuzurile sexuale comise în Biserica Catolică, potrivit Reuters.

ADVERTISING

"Sexul este unul dintre lucrurile frumoase pe care Dumnezeu le-a dăruit omului", a spus el.

"Este o bogăție să te exprimi sexual. Iar orice lucru care scade din adevărata exprimare sexuală diminuează și epuizează această bogăție", a afirmat apoi despre masturbare.

Întrebat dacă știe ce este o persoană non-binară, el a răspuns afirmativ și a reiterat că persoanele LGBT trebuie să fie acceptate de Biserica Catolică. "Toți oamenii sunt copiii lui Dumnezeu, toți oamenii. Dumnezeu nu respinge pe nimeni. Dumnezeu este Tatăl. Iar eu nu am niciun drept să resping pe cineva din Biserică", a explicat suveranul pontif.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În problema avortului, papa Francisc consideră că preoții trebuie să fie "milostivi" cu femeile care au renunțat la o sarcină, dar a precizat că această practică rămâne inacceptabilă pentru Biserică: "Să spunem lucrurilor pe nume. Una e să fii alături de persoana care face un avort și alta e să justifici acest act."

Afirmațiile lui Francisc au fost publicate de L'Osservatore Romano, ziarul oficial al Vaticanului, care a descris discuția cu tinerii drept "un dialog deschis și sincer".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇