Papa Francisc: Homosexualitatea nu este o crimă, anumite legi sunt nedrepte

Papa Francisc: Homosexualitatea nu este o crimă, anumite legi sunt nedrepte

„Homosexualitatea nu este o crimă, anumite legi sunt nedrepte”, spune papa Francisc. Suveranul Pontif glumește apoi pe seama sănătății sale: „Pentru vârsta mea, sunt normal”.

Papa Francisc, într-un interviu acordat Associated Press, a dat asigurări cu privire la starea sa fizică și a infirmat zvonurile privind o recidivă. Cu toate acestea, Suveranul Pontif a dezvăluit că diverticuloza, pentru care a fost operat de urgență în iulie 2021, a „revenit”.

În ceea ce privește durerea de la genunchi, mica fractură osoasă cauzată de o căzătură s-a vindecat din fericire fără intervenție chirurgicală, după ce a fost supus unei terapii extinse cu laser: "S-ar putea să mor mâine, dar este sub control. Sunt sănătos".

ADVERTISING

De asemenea, el a informat că nu a luat niciodată în considerare emiterea unor reguli care să reglementeze viitoarele demisii papale și că intenționează să continue cât mai mult timp posibil ca episcop al Romei: "Am o stare de sănătate bună. Pentru vârsta mea, sunt normal”.

În interviul acordat agenției americane au fost abordate mai multe subiecte, printre care și problema homosexualității.

Papa Francisc a criticat legile statelor care incriminează homosexualitatea, numindu-le "nedrepte" și afirmând că Dumnezeu își iubește toți copiii așa cum sunt. El a făcut apoi apel la episcopii catolici să primească persoanele LGBTQ în biserică: "A fi homosexual nu este o crimă".

ADVERTISING

În ce privește episcopii, a adăugat el, poate că aceștia ar avea nevoie de un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea tuturor: "Acești episcopi trebuie să facă un proces de convertire și să folosească tandrețea, cea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi".

Papa Francisc a precizat că nu condamnă criticile care au apărut în ultimele săptămâni, inclusiv cartea cardinalului Gerhard Mueller ("In Buona Fede").

"Dumneavoastră preferați ca ei să nu critice, de dragul liniștii, dar eu prefer ca ei să critice, pentru că asta înseamnă că există libertate de exprimare. Dacă nu, ar fi o dictatură la distanță, cum o numesc eu, în care există împăratul și nimeni nu-i poate spune nimic. Nu, lăsați-i să vorbească deoarece critica te ajută să crești și să îmbunătățești lucrurile".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇