Operațiunea Transilvania: Mafioții au luat un milion de euro de la bătrâni, prin înșelăciune sau amenințări. Șefii erau în România

Operațiunea Transilvania: Mafioții au luat un milion de euro de la bătrâni, prin înșelăciune sau amenințări. Șefii erau în România

O grupare infracţională ale cărei victime erau persoane vârstnice a fost destructurată în cadrul unei operaţiuni comune a mai multor poliţii din Europa.

Potrivit ANSA, 13 mandate europene de arestare au fost puse în executare în Italia, România, Germania şi Ţările de Jos în cadrul operaţiunii comune „Transilvania”.

Gruparea infracţională viza persoane cu vârste între 70 şi 90 ani, mai ales dintre cele care trăiau singure, pe care adesea le ameninţau sau înşelau pentru a obţine de la ele sume semnificative de bani.

ADVERTISING

Operaţiunea era condusă din România, dar avea baze şi în Calabria şi Sicilia.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi obţinut pe această cale câştiguri ilicite de aproape 1 milion de euro.

Oamenii legii au intrat pe fir în 2018, în urma unei plângeri făcute de un pensionar din Italia, care a fost păcălit de o tânără de naţionalitate română. Femeia s-a prefăcut că este îndrăgostită de el și „l-a făcut” de câteva zeci de mii de euro, scrie presa italiană.

Operazione Transilvania. Associazione per delinquere tra Italia e diversi paesi europei: 59 indagati

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇