Un procuror antimafia a fost asasinat pe plajă, în timp ce se afla în luna de miere

Un procuror antimafia a fost asasinat pe plajă, în timp ce se afla în luna de miere

Un celebru procuror antimafia din Paraguay, care a luptat împotriva crimei organizate în țara sa natală, a fost împușcat mortal în timp ce se afla în luna de miere, în Columbia.

Marcelo Pecci se afla pe o plajă de pe insula turistică Baru, când a fost ucis de doi bărbați înarmați, scrie BBC.

Cu câteva ore înainte să fie împușcat, soția lui Pecci anunțase pe Instagram că este însărcinată.

Claudia-Aguilera
Foto: Instagram/aguileraclaudi

Președintele paraguayan Mario Abdo Benitez a descris acest atac drept o „crimă lașă”.

ADVERTISING

Soția lui Pecci, jurnalista Claudia Aguilera, a spus că au fost abordați de doi bărbați pe o plajă privată, înainte ca procuroul să fie împușcat. Nu au primit nicio amenințare anterior.

"Doi bărbați l-au atacat pe Marcelo. Au venit cu o barcă mică sau pe un jet ski, adevărul este că nu am văzut bine", a declarat Claudia Aguilera, pentru ziarul El Tiempo.

Unul dintre atacatori a ieșit și „fără să spună un cuvânt l-a împușcat pe Marcelo de două ori, un glonț l-a lovit în față și altul în spate”, a relatat ea.

ADVERTISING

Reprezentanții hotelului Decameron, unde s-a cazat cuplul, au anunțat într-un comunicat că „doi asasini au sosit pe plajă și l-au atacat și ucis pe unul dintre oaspeții noștri”.

Procurorul paraguayan Augusto Salas, coleg al lui Pecci, a spus că atacul pare „tipic mafiei drogurilor”. Șeful poliției columbiene și anchetatorii din Paraguay s-au deplasat la locul crimei.

Oficialii din Statele Unite vor ajuta, de asemenea, la anchetă, a declarat generalul Jorge Luis Vargas, șeful poliției naționale din Columbia.

ADVERTISING

Marcelo Pecci era specializat în crimă organizată, trafic de droguri, spălarea banilor și finanțarea terorismului.

În 2020, a lucrat la un caz împotriva fostului fotbalist brazilian Ronaldinho, care a fost arestat când încerca să intre în Paraguay cu un pașaport fals.

„Asasinarea lașă a procurorului Marcelo Pecci în Columbia întristează toată națiunea paraguayană”, a scris președintele Mario Abdo pe Twitter.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇