Șeful Ambulanței Neamț a fost prins cu șpagă de 40.000 de euro pentru un singur examen trucat

Șeful Ambulanței Neamț a fost prins cu șpagă de 40.000 de euro pentru un singur examen trucat

Managerul Ambulanței Neamț a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită, împreună cu două asistente șefe, care i-au fost complice, joi, la dispoziția procurorilor DNA.

Dan Dorin Morenciu, manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, a fost prins chiar luna aceasta cum încerca să ia prin subalternele sale mită de câte 5.000 de euro de la 8 candidați la un examen din cadrul serviciului, informează DNA într-un comunicat.

El le-a promis că așa vor obține contracte pentru o perioadă nederminată, după ce au ocupat fără concurs, în timpul pandemiei, posturi de execuție cu perioadă fixă.

ADVERTISING

Șeful s-a întâlnit cu una din asistente, care i-a dat 40.000 de euro, bani adunați de la candidații la examen. Procurorii DNA au organizat un flagrant, cu această ocazie.

Oamenii legii au descoperit că una din asistente le ceruse candidaților chiar câte 6.000 de euro, pentru a păstra pentru ea diferența de bani, în total 8.000 de euro. Cealaltă asistentă era chiar cea care organiza examenul. Banii au fost pasați de la una la alta de asistente, dar tot au fost prinse.

Cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Direcției de Operațiuni Speciale, se mai arată în comunicatul DNA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇