Un polițist care a cerut șpagă aproape 2,5 milioane de euro a fost reținut de DNA

Un polițist care a cerut șpagă aproape 2,5 milioane de euro a fost reținut de DNA

Un poliţist din comuna timişeană Giroc, care a cerut 13.000 de euro și terenuri în valoare de 2,4 milioane de euro pentru a interveni într-un proces privind proprietatea, a fost reţinut de DNA.

El a promis celui de la care solicitase banii că, prin intermediul a doi parlamentari, suma va ajunge la un judecător din Bucureşti, iar în schimbul sumei magistratul urma să se pronunţe favorabil în proces.

DNA a transmis miercuri, într-un comunicat de presă, că poliţistul Aurelian Gîrd a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

"În perioada anterioară datei de 9 august 2021, suspectul Gîrd Aurelian ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, aceşti bani să ajungă ulterior la un judecător din Bucureşti.

În schimbul acestei sume de bani, magistratul urma să pronunţe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptăţită familia martorului”, se arată în comunicat.

Ulterior, Gîrd a cerut şi o parte din terenul care urma să intre în proprietatea persoanei de la care a solicitat banii.

”La data de 12 august 2021, în sediul postului de poliţie Giroc, suspectul a primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeaşi ocazie, suspectul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafaţa de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum şi suprafaţa de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeaşi localitate, pentru “colaboratorii” poliţistului care urmau să rezolve şi să decidă punerea în posesie a terenului respectiv. Terenurile mai sus menţionate urmau să fie transferate după ce se obţinea punerea în posesie”, se mai arată în comunicat.

Terenurile pretinse ar valora 2,4 milioane de euro.

Miercuri, Aurelian Gîrd urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.