Flagrant de 100.000 de euro daţi şpagă pentru un inspector de la Antifraudă Fiscală

Flagrant de 100.000 de euro daţi şpagă pentru un inspector de la Antifraudă Fiscală

Georgiana Popa, inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, a fost reținută de DNA pentru 24 de ore, sub acuzația de trafic de influență, după ce a fost prinsă în flagrant luând 100.000 de euro, sumă pe care, susținea ea, urma să o dea unui procuror anticorupție.

Conform procurorilor DNA, ”există date și probe” care dovedesc că femeia a cerut banii de la un fost director din aceeași instituție, DGAF, ca să îl scape de un dosar.

Infracțiunea s-a produs chiar luna aceasta – martie 2022.

ADVERTISING

”În cursul lunii martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (martor în cauză) suma de 100.000 euro, despre care susținea că o va remite unui procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție asupra căruia a lăsat să se creadă că are influență.

În schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluție favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat.

ADVERTISING

În contextul menționat mai sus, la data de 29 martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul citat.

Miercuri, inculpata va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇