Doi inspectori ANAF de la Antifraudă Bucureşti au fost prinşi când luau şpagă de la firme ca să nu le închidă

Doi inspectori ANAF de la Antifraudă Bucureşti au fost prinşi când luau şpagă de la firme ca să nu le închidă

Doi inspectori în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti au fost puşi sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită.

Aceștia sunt acuzați că ar fi luat bani de la administratorii unor firme, pentru a nu le suspenda activitatea, ca urmare a constatării unor nereguli.

Astfel, potrivit unui comunicat la DNA, în perioada 5 - 11 februarie, Bogdan Boiţă şi Costin Ştefăniţă Ciucă, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri (martori în cauză), sumele de 12.000, 20.000, respectiv 15.000 de lei.

ADVERTISING

Banii au fost ceruți pentru ca, în urma controalelor fiscale pe care le efectuau, aceştia să nu dispună suspendarea activităţii societăţilor celor trei administratori, ca urmare a constatării unor nereguli.

"În contextul menţionat mai sus, sumele de 12.000 lei şi 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifraudă în perioada 5 - 10 februarie 2022, iar restul de 15.000 lei ar fi fost remis inculpaţilor Bogdan Boiţă şi Costin Ciucă în data de 11 februarie, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", arată anchetatorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇