Șpagă la IML: Între 1.000 și 5.000 lei costă să obții o alcoolemie redusă, cât să nu răspunzi penal

Șpagă la IML: Între 1.000 și 5.000 lei costă să obții o alcoolemie redusă, cât să nu răspunzi penal

Un asistent medical şi un biolog de la Serviciul de Medicină Legală Maramureş sunt vizaţi într-un dosar penal cu zeci de suspecţi. Asistentul medical ar fi luat mită, încă din 2016, de la mai multe persoane, pentru a atesta valori mai mici ale alcoolemiei, în vederea evitării răspunderii penale.

Poliţiştii anticorupţie au făcut joi trei percheziţii domiciliare, dintre care una la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Maramureş – Compartimentul Toxicologie, dar şi două percheziţii auto, anunţă DGA.  

ADVERTISING

Asistentul medical a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită, sustragerea sau distrugerea de probe sau de înscrisuri, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului.  

Anchetatorii precizează că au probe care să ateste că, în perioada 2016-2021, asistentul medical ar fi primit sume între 1.000 şi 5.000 lei, pentru a elibera buletine de analiză toxicologică, care să ateste valori mai mici ale concentraţiilor de alcool în sânge, astfel încât beneficiarii (prinşi în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice) să evite tragerea la răspundere penală.  

ADVERTISING

Asistentul medical ar fi primit astfel de la un intermediar (arestat şi el) aproximativ 33.000 de lei şi 800 de euro, de la 10 persoane.  

În dosar sunt 20 de suspecţi investigaţi pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă , fals intelectual, favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe sau de înscrisuri. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇