Macron dublează forţele de securitate la frontiera franceză şi va propune o reformă profundă a liberei circulaţii din Schengen

Macron dublează forţele de securitate la frontiera franceză şi va propune o reformă profundă a  liberei circulaţii din Schengen

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat joi, într-o vizită în zona de frontieră Perthus, în Pyrénées-Orientales, o dublare a efectivelor forţelor de control la frontierele Franţei – de la 2.400 la 4.800 -, în lupta împotriva ameninţării teroriste, traficurilor şi migraţiei ilegale.

Această dublare a efectivelor a fost decisă ”din cauza unei intensificări a ameninţării”, în urma atentatelor recente, inclusiv cel de la Nisa, a precizat Macron, citat de AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Macron scoate 7.000 de soldați în stradă: A fost atacată întreaga Franţă

El era însoţit de ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, şi secretarul de stat însăcinat cu Afaceri Europene, Clément Beaune.

În cursul vizitei, Macron s-a declarat în favoarea unei reforme ”profunde” a reglementărilor spaţiului Schengen de liberă circulaţie în Uniunea Europeană (UE).

”Doresc o reaşezare a (spaţiului) Schengen şi un control mai mare”, a declarat el.

Macron a anunţat că urmează să prezinte ”primele propuneri în acest sens (summit-ului) Consiliului” Eurpean, în decembrie.

Cecenul care l-a decapitat pe profesorul francez beneficia de statutul de refugiat

Şeful statului francez a apreciat însă că o modificare a Constituţiei franceze nu este ”justificată”, în vederea înfruntării ameninţării ”teroriste”.

”Vom da legile care sunt necesare, dacă ele corespund nevoilor identificate (...), însă situaţia nu justifică schimbarea Constituţiei” Franţei, a declarat Macron, supus unor presiuni în acest sens de către liderii dreptei şi extremei drepte.

MAE a emis o alertă de călătorie în Marea Britanie: E risc major de atac terorist


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!