Atac cu cuţitul la Bazilica Notre-Dame din Nisa: O femeie a fost decapitată, alte două persoane ucise

Atac cu cuţitul la Bazilica Notre-Dame din Nisa: O femeie a fost decapitată, alte două persoane ucise

Un bărbat înarmat cu un cuţit a ucis, joi, trei persoane – un bărbat şi două femei – şi a rănit mai multe altele, în apropiere de Biserica Notre-Dame, la Nisa. Una dintre femei a fost practic decapitată, potrivit presei franceze.

Poliţiştii l-au arestat pe autorul atacului, care a fost transportat la spital după ce a fost rănit prin împuşcare, transmite Le Figaro.

Întregul cartier în care se află Notre Dame şi zona din jurul bisericii au fost izolate, iar o vastă operaţiune de poliţie era în curs.

Poliţiştii îndemnau populaţia, pe stradă, ”să se adăpostească”.

Nice attack: Two dead and several injured in suspected terror assault in Nice

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a fost sesizat.

ADVERTISING

Potrivit unei surse din cadrul Poliţiei, o persoană ar fi fost tăiată la gât, iar alta ar fi fost decapitată - o informaţie neconfirmată oficial.

Corpul uneia dintre cele două femei a fost găsit în biserică. O a doua femeie a fost ucisă în stradă, în timp ce încerca să se refugieze într-o cafenea vecină. Un bărbat a fost de asemenea ucis.

O echipă de genişti s-a dus la faţa locului, iar explozii s-au auzit în cartier, unde s-a detonat un colet suspect.

”Detonările pe care le auziţi sunt provocate de către serviciile Poliţiei Naţionale franceze. Nu vă panicaţi, situaţia este sub control”, a anunţat poliţia locală pe Twitter.

ADVERTISING

Pista unui atentat terorist nu este exclusă, mai ales având în vedere contextul tensionat al relaţiilor Franţei cu lumea islamică.

”După ce am discutat cu Christian Estrosi la telefon, am prezidat o reuniune de cirză la Ministerul de Interne”, a anunţat pe Twitter ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

ADVERTISING

Primarul Nisei Christian Estrosi s-a dus la faţa locului.

Primarul din Nisa: Totul sugerează un atentat terorist

”Confirm că totul sugerează un atentat terorist la Bazilica Notre-Dame”, a anunţat tot pe Twitter edilul oraşului.

El a anunţat că preşedintele francez Emmannuel Macron l-a sunat pentru a-i oferi orice susţinere.

Preşedintele francez ”este în drum şi vine încoace”, a anunţat primarul.

Palatul Élysée a anunţat că Emmanuel Macron urma să se ducă la celula interministerială de criză la Place Beauvau.

Un moment de reculegere a fost respectat în Adunarea Naţională, în prezenţa premierului, în memoria victimelor de la Nisa, imediat după ce Jean Castex a susţinut un discurs despre reintrarea Franţei în izolare.

Sesiunea a fost suspendată, după aceea, de către preşedintele Camerei inferioare a Parlamerntului francez Richard Ferrand.

Bazilica Notre-Dame se află pe bulevardul Jean Médecin, în centrul Nisei, un oraş însângerat de un atentat cu camionul de Ziua Naţională a Franţei în 2016.

Atacul de joi are loc în contextul în care Franţa încă nu şi-a revenit după decapitarea, la începutul lunii, la Paris, a profesorului de istorie Samuel Paty de către un tânăr de 18 ani, de origine cecenă. Paty prezentase la clasă, la o oră privind libertatea de expresie, câteva dintre caricaturile din Charlie Hebdo care îl înfăţişau pe profetul Mahomed.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇