Paisprezece jihadişti au fost ucişi în Siria, într-un atac cu dronă, la o săptămână după decapitarea profesorului francez

Paisprezece jihadişti au fost ucişi în Siria, într-un atac cu dronă, la o săptămână după decapitarea profesorului francez

Paisprezece jihadişti – inclusiv şase comandanţi – au fost ucişi în nord-vestul Siriei, într-un atac cu o dronă neidentificată, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

Atacul a vizat o adunare jihadistă în satul Jakara, în regiunea Salqin, a anunţat joi SOHR, care a precizat că era imposibil imediat să se identifice cui aparţine drona, relatează AFP.

Atacul a avut loc în provincia Idleb, ultimul bastion ostil regimului lui Bashar al-Assad, în care se află grupări jihadiste şi rebele conduse de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), fosta aripă siriană a Al-Qaida, care domină zonele insurgente.

ADVERTISING

Potrivit directorului SHOR Rami Abdel Rahman, cinci cetăţeni străini se aflau între jihadiştii ucişi, însă naţionalitatea nu le-a fost stabilită. Între cei şase comandanţi ucişi în atacul de joi se află doi comandanţi din cadrul HTS.

Organul de propagandă al HTS, Ebaa, a anunţat că un atac a vizat ”un cort aparţinând unui demnitar”, la Jakara, şi s-a soldat cu mai mulţi morţi.

Idleb, legătura între atacul cu dronă și decapitarea profesorului din Franța

Atacul intervine în contextul în care, în Franţa, un refugiat rus de origine cecenă care l-a decapitat pe profesorul Samuel Paty, pentru că le-a arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed ale Charlie Hebdo, se afla în contact cu un jihadist rusofon din Siria, înainte de decapitare.

ADVERTISING

Identitatea acestui jihadist nu a fost stabilită în acest stadiu, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Ziarul Le Parisien a dezvăluit însă că această persoană a fost localizată cu ajutorul adresei IP şi s-ar afla în Idleb.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇