Iohannis anunță că din ianuarie vom primi peste 100.000 de doze de vaccin pe săptămâna. Vom avea tipuri diferite de vaccin

Iohannis anunță că din ianuarie vom primi peste 100.000 de doze de vaccin pe săptămâna. Vom avea tipuri diferite de vaccin

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că după prima tranșa simbolică de 10.000 de vaccinuri, începând din ianuarie vom primi peste 100.000 de doze pe săptămână.

"Dozele de vaccin vin în tranșe. Prima dată vine o tranșă simbolică de 10.000 care va fi administrată în acest an. Începând din ianuarie vin doze mai mari. Credem că cel puțin 100.000 de doze pe săptămână sau mai mult, pe măsură ce se poate vaccina mai mult.

În prima etapă va fi vaccinat tot personalul medical. În a două etapă personalul esențial. Și credem că in martie-aprilie-mai va fi faza cu vaccinarea populației.

ADVERTISING

Vaccinarea este voluntară, nu este nimeni obligat, dar recomandăm pentru că este singură cale de a scapă de pandemie", a declarat președintele, prezent la Centrul naţional de stocare a vaccinurilor antiCOVID-19 din cadrul Institutului “Cantacuzino”.

Șeful statului a vorbit despre ceea ce a găsit la centrul de la Cantacuzino, punctând că este foarte mulțumit.

"Aici la Cantacuzino s-a creat un centru special. Toate dozele de vaccin vor veni inițial aici și vor fi distribuite în țară. Este impresionant ce s-a realizat de la ultima vizită pe care am făcut-o împreună. S-a realizat o sală cu totul nouă pentru tipul de vaccin care necesită păstrarea la temperatură joasă, totul ca la carte.

ADVERTISING

Acest container este o mostră, dar poate fi replicat rapid ca să fie folosit în zonele unde nu există altă posibilitate. Mașinile care duc cutiile cu vaccin le vedeți aici. Am discutat procedurile. Totul este organizat. Lucrurile vor funcționa și imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare", a punctat președintele.

ADVERTISING

Vom avea tipuri diferite de vaccin

Iohannis a precizat că în România vor ajunge diferite de vaccin.

"Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene, toate sunt eficiente, adică își fac efectul, toate sigure.

În acest fel vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, până în vară să scăpam de această pandemie. Până atunci însă - și aici va rog să mă înţelegeți - însă până atunci trebuie să avem grijă și să respectăm restricțiile", a adăugat Iohannis.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇