Guvernul anunţă care sunt primele 10 spitale unde va fi vaccinat personalul medical

Guvernul anunţă care sunt primele 10 spitale unde va fi vaccinat personalul medical

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat, vineri, care sunt spitalele care vor primi vaccin pentru personalul medical în prima fază a campaniei din România.

Astfel, dozele de vaccin alocate primei tranșe “simbolice” vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I, conform ordinului MS nr 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a și a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2:

ADVERTISING
  • Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  • București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“
  • București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)
  • Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca
  • Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța
  • Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova
  • Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  • Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare
  • Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava
  • Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara).
ADVERTISING

Conform CNCAV, avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București ca centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° C.

ADVERTISING

De asemenea, până vineri trebuiau să fie finalizate la nivelul CNCAV procedurile de lucru care privesc activitățile medicale și logistice  desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

În această perioadă vor începe activitățile de training a personalului vaccinator. Astfel, toți membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu pe data de 25 decembrie.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇