Pregătirile pentru vaccinarea împotriva Covid, în linie dreaptă. Guvernul a aprobat normele de funcţionare a centrelor

Pregătirile pentru vaccinarea împotriva Covid, în linie dreaptă. Guvernul a aprobat normele de funcţionare a centrelor

Pregătirile pentru campania de vaccinare împotriva Covid-19 sunt în toi. Guvernul a adoptat în ședința de azi o hotărâre prin care se creează cadrul legal încât Ministerul Apărării și Miniterul de Interne să se poată implica în activitățile de vaccinare.

Totodată, au fost aprobate și normele privind autorizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva Covid-19, dar și fondurile necesare, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

S-a aprobat hotărârea privind modificarea HG 1031/2020 privind strategia națională de vaccinare împotriva Covid-19. Astfel, se creează cadrul legal încât Ministerul Apărării prin instituțiile din subordine și Ministerul de Interne prin instituțiile din subordine să aducă la îndeplinire activitățile prevăzute de lege.

ADVERTISING

S-au aprobat normele privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva Covid-19. S-au aprobat fondurile necesare organizării și funcționării centrelor de vaccinare care se suportă din bugetele instituțiilor și ministerelor implicate”, a declarat Nelu Tătaru, la finalul ședinței de guvern.

A fost aprobată și o altă hotărâre de guvern, prin care bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat din fondurile de rezervă ale Executivului.

O altă hotărâre a Guvernului se referă la suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, precum și din bugetul de stat pe anul 2020, în vederea achiziționării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor de Covid, precum și pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern cu titlu graduit pentru Republica Moldova”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

ADVERTISING

Tranșă simbolică de 10.000 de doze

La începutul ședinței de guvern, Nelu Tătaru a spus că România va primi mai întâi o tranşă simbolică de 10 mii de doze, iar acestea vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase.

”Pe 21 decembrie, Agenţia Europeană a Medicamentului va da un aviz pentru vaccinul anti-Covid 19. Va veni o primă tranşă simbolică de 10 mii de doze pentru fiecare stat membru din cele 27.

Cele 10 mii de doze vor fi distribuite către spitale de boli infecţioase, cele care au fost în prima linie şi vor fi ultimele care vor ieşi din această luptă”, a declarat ministrul Sănătății.

ADVERTISING

Apoi, în ianuarie, România va primi 600.000 de doze şi va începe vaccinarea celor din prima linie, a spus Tătaru.

Campania de vaccinare începe în 27 decembrie

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat miercuri că România este pregătită să înceapă campania de vaccinare pe data de 27 decembrie.

„România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie”, a anunțat Valeriu Gheorghiță la o întâlnire cu jurnaliștii.

Potrivit acestuia, momentul va fi „istoric” în ambele variante – dacă va avea succes sau, „puțin probabil”, dacă nu va avea succes.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇