Iohannis anunţă că vom primi mai întâi doar 10.000 de doze de vaccin, un lot "simbolic"

Iohannis anunţă că vom primi mai întâi doar 10.000 de doze de vaccin, un lot "simbolic"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ”există o şansă mare” ca primul vaccin împotriva coronavirus să fie aprobat în UE înainte de Crăciun, caz în care toate statele vor primi un lot simbolic pentru a începe vaccinarea.

Următoarea tranşă de vaccin va veni în luna ianuarie şi va fi folosită pentru medici şi personalul medico-social, urmând persoanele din categoriile de risc.

ADVERTISING

”Există o şansă mare ca primul vaccin să fie aprobat de Autoritatea Europeană chiar înainte de Crăciun şi să fie distribuită prima şarjă.

Aproximativ 10.000 de doze pentru începere simbolică a vaccinării. 10.000 de doze ajung pentru 5.000 de persoane.

Următoarea tranşă este aşteptată în ianuarie şi va fi folosită pentru vaccinarea personalului medical şi cei din azilele de bătrâni şi persoanele cu risc mare.

Dar deja se lucrează, se fac deja primele simulări. Lucrurile sunt bine pregătite, doar să vină vaccinul”, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.   

ADVERTISING

Primul lot, simbolic

Potrivit acestuia, toate statele UE primesc un lot simbolic.   

”Toată lumea primeşte primul lot simbolic, după care va veni un lot mult mai mare în ianuarie şi vor continua în lunile următoare, până când toată populaţia poate să fie vaccinată.

Vaccinarea nu e obligatorie, dar este foarte recomandată, fiindcă prin vaccinare se poate termina pandemia.

Altă soluţie nu este, dacă dorim să nu mai avem atâţia bolnavi şi morţi şi dacă dorim ca şi persoanele vulnerabile de a da şansa la viaţă”, a mai declarat şeful statului. 

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇