New York Times combate teoria conspiraţiei: Nu, nu există microcipuri în vaccinurile împotriva Covid!

New York Times combate teoria conspiraţiei: Nu, nu există microcipuri în vaccinurile împotriva Covid!

Deși există mai multe teorii ale conspirației potrivit cărora Guvernul SUA a introdus un microcip în vaccinurile împotriva Covid pentru a-i supraveghea pe americani, acest lucru NU este adevărat.

Publicația New York Times scrie că vaccinul produs de Pfizer conține 10 ingrediente, iar printre ele nu se află și microcipul.

Astfel, ingredientul activ este o moleculă numită ARN mesager sau ARNm, care conţine instrucţiuni genetice pentru o proteină din coronavirus, numită spike.

ADVERTISING

ARNm instruiește celulele umane să producă protenina spike. Acest lucru ajută corpul să învețe una dintre trăsăturile virusului, astfel încât el să fie recunoscut și anihilat în cazul în care încearcă să producă o infecție.

Vaccinul Pfizer conține, de asemenea, alte nouă ingrediente:

  • Patru lipide: Trei care formează o bulă protectoare în jurul ARNm și colesterol.
  • Zaharoză
  • Patru săruri: clorură de potasiu, fosfat de potasiu monobazic, fosfat de sodiu bazic și clorură de sodiu (sare de masă).

Niciunul dintre aceste ingrediente NU conține sau seamănă cu microcipurile, precizează New York Times, care se vede astfel nevoit să publice informaţii care să desfiinţeze teoriile conspiraţiei, cu mare priză la publicul american.

ADVERTISING

Sunt substanțe chimice obișnuite care se găsesc în foarte multe medicamente și vaccinuri utilizate de mult timp.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇