Mitropolitul Olteniei îndeamnă populația să se vaccineze: Lucrurile vor fi altfel, va fi o viață nouă, oamenii se vor bucura în libertate!

Mitropolitul Olteniei îndeamnă populația să se vaccineze: Lucrurile vor fi altfel, va fi o viață nouă, oamenii se vor bucura în libertate!

ÎPS Irineu, arhiepiscop al Craiovei și mitropolitul Olteniei, consideră că vaccinul împotriva Covid va rezolva multe lucruri și asigură că Biserica va fi lângă Armată în această campanie.

Potrivit acestuia, după vaccinare va fi o viață nouă, conștientă și oamenii se vor bucura în libertate, dar libertate în bine, nu în rău.

”Este adevărat că știința își spune cuvântul. Și noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu, ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor de această pandemie.

ADVERTISING

Evident că se vor realiza multe prin acest vaccin și noi ne rugăm acum să nu aibă reacții adverse, pentru că știm că orice vaccin are și o componentă pozitivă, dar și una negativă.

După această vaccinare, lucrurile vor fi altfel, nu aș putea să spun că viața își va relua chiar cursul de dinainte, dar, în mod sigur, va fi o viață nouă, conștientă și oamenii se vor bucura în libertate, dar libertate în bine, nu în rău”, a declarat ÎPS Irineu, într-un interviu pentru Press Hub.

El a precizat că momentan nu știe în ce mod se va implica Biserica în campania de vaccinare, dar spune că va acorda sprijin cu tot ce poate.

ADVERTISING

”Da, ne vom pune în slujba enoriașilor, în slujba credincioșilor, și vom fi permanent alături de ei, vom sprijini cu tot ce vom putea și vom fi permanent alături de Armată. Nu știu în acest moment cum ne vom organiza, vom decide atunci, dar o vom face.

Lucrul important este ca noi să participăm la binele și la viața credincioșilor pentru că ei sunt confrații noștri. Și Dumnezeu iubește toți oamenii”, a subliniat mitropolitul Olteniei.

În ceea ce privește apariția pandemiei, ÎPS Irineu consideră că ea a venit pentru că oamenii, în mare parte, nu au știut să prețuiască libertatea cu care i-a înzestrat Dumnezeu.

ADVERTISING

”Plata păcatului este suferința, iar dacă noi greșim, în mod sigur și suferim. Această pandemie este îngăduită de Dumnezeu, pentru că oamenii, în mare parte, nu au știut să prețuiască libertatea cu care i-a înzestrat Dumnezeu.

Iar dacă noi greșim, se abat asupra noastră multe rele și multă suferință. Această suferință este generalizată, a devenit o pandemie. Însă Dumnezeu niciodată nu ne-a uitat”, mai spune mitropolitul Olteniei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇