Tătaru: Se vor putea vaccina persoanele care au avut COVID, nu și cele care trec prin boală

Tătaru: Se vor putea vaccina persoanele care au avut COVID, nu și cele care trec prin boală

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat câteva detalii, joi, despre persoanele care se vor putea vaccina împotriva coronavirusului.

Tătaru a explicat, la Antena3, că se pot vaccina doar persoanele care nu au avut coronavirus și cele care s-au vindecat deja de COVID. Vaccinul nu poate fi administrat oamenilor în momentul în care trec prin boală.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Întrebat dacă cei care se vor vaccina trebuie să se testeze înainte, în condițiile în care nu e recomandată vaccinarea în momentul infectării, Tătaru a detaliat cum va funcționa întregul proces.

Nu. Se vor vaccina toți cei care au avut sau nu au avut boala. Nu se vor vaccina cei care trec prin boală în acel moment. Se vor vaccina efectiv toți. Și cei care au avut, și cei care nu au avut. Nu se vor vaccina cei care trec prin boală, repet.

Rugat să explice cum se va proceda în cazul asimptomaticilor, dacă nu va fi necesar un test negativ, ministrul a explicat că fiecare persoană care vrea să se vaccineze va fi consultată de un medic chiar la cabinetul de vaccinare.

De aceea, avem și medicul (din cabinetul de vaccinare - n.red.). În acel moment, când intră în acel centru de vaccinare, se ia o temperatură, se face un consult. Medicul care face acea evaluare obține un consimțământ informat, se face evaluarea clinică, se trece la vaccinare și se urmărește și post-vaccinarea.

Totodată, Tătaru a reiterat că vaccinarea nu va fi obligatorie și va fi gratuită.

Campania de vaccinare pentru întreaga populație ar urma să înceapă în perioada martie-aprilie, iar autoritățile preconizează că până în iunie va fi imunizată cam 70% din populație.

Pregătirile pentru vaccinare, în linie dreaptă

Guvernul a adoptat în ședința de joi o hotărâre prin care se creează cadrul legal încât Ministerul Apărării și Ministerul de Interne să se poată implica în activitățile de vaccinare.

Totodată, au fost aprobate și normele privind autorizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva Covid-19, dar și fondurile necesare, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la finalul ședinței Executivului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!