Intervenție dificilă a salvamontiștilor pentru salvarea unui bărbat accidentat, aflat după un versant prăbușit

Intervenție dificilă a salvamontiștilor pentru salvarea unui bărbat accidentat, aflat după un versant prăbușit

Un bărbat accidentat pe munte a solicitat ajutorul echipelor Salvamont. Misiunea salvatorilor se dovedește una dificilă. Mai întâi, salvamontiștii nu puteau ajunge la victimă din cauza unui versant prăbușit. Iar elicopterul medical nu s-a putut apropia din cauza vremii. Într-un final, salvatorii au ajuns și au început coborârea cu turistul care este posibil să aibă o fractură de bazin. L-au predat spre seară ambulanței SMURD, conștient și cooperant.

UPDATE 21:30 – Turistul a fost predat ambulanței conștient și cooperant, cu o posibilă afecțiune a bazinului. „Victima a fost predată ambulanței SMURD. Conștient, cooperant. Ne retragem în baze, sau… acasă în marea majoritate”, a anunțat, duminică seara, pe Facebook, Salvamont Argeș.

ADVERTISING

UPDATE 15:45 - Salvatorii au reușit să ajungă la bărbat, este posibil să aibă o fractură de bazin. El a fost prins în echipamentele speciale și începe coborârea, care ar putea dura câteva ore. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de trei persoane când a alunecat și a acăzut mai mulți metri în gol.

„Victima are multiple contuzii, își mișcă membrele, dar e posibil să aibă o afecțiune a bazinului, care numai radiologic se poate vedea. Estimăm predarea la ambulanță după ora 17.00”, postaseră salvamontiștii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Știrea inițială - Salvamont Argeș intervine duminică în Munții Făgăraș, în zona Vârfului Moldoveanu, pentru evacuarea unui bărbat care a alunecat de pe potecă.

Elicopterul SMURD nu pot efectua misiunea din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Aparatul de zbor a încercat să folosească un traseu ocolitor, prin valea Oltului, dar a fost nevoit să se întoarcă la bază.

Update 5 Victima a fost predata ambulantei SMURD. Constient, cooperant. Ne retragem in baze, sau... acasa in marea...

Publicată de Salvamont Argeș pe Duminică, 18 decembrie 2022

Echipele Salvamont cu mașini nu pot înainta pe munte deoarece în zonă s-a prăbușit un versant. Primăria Nucșoară a trimis un buldoexcavator care va elibera drumul.

ADVERTISING

La misiunea de salvare participă 20 de oameni cu șase mașini. La rănit va ajunge doar o echipă care îi va acorda primul ajutor și îl va transporta până la mașini.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇