Presa americană, cuvinte mari la adresa lui David Popovici, după medalia de argint cucerită la Campionatul Mondial

Presa americană, cuvinte mari la adresa lui David Popovici, după medalia de argint cucerită la Campionatul Mondial

David Popovici a dat lovitura la Campionatul Mondial în bazin scurt de la Melbourne și a cucerit duminică medalia de argint la proba de 200 de metri liber, deși nu era deloc favorit să prindă un loc în top 3.

Elevul lui Adrian Rădulescu a plecat de pe culoarul 7 și a prins locul 2 într-o cursă dominată de coreeanul Hwang Sunwoo, terminată în 1.39.72.

Americanii de la Swimming World Magazine, cea mai titrată revistă de natație din lume, l-au lăudat pe român pentru această cursă minunat făcută: "În următorii câțiva ani, coreeanul Hwang Sunwoo și românul David Popovici vor oferi sportului mai multe confruntări atrăgătoare. O avancronică la ceea ce urmează a fost făcută duminică seara la Campionatul Mondial în bazin scurt de la Melbourne, unde Hwang și Popovici au luat medaliile de aur și respectiv de argint la proba de 200 de metri liber".

ADVERTISING

Sportivul de 18 ani legitimat la CS Dinamo a bifat o singură medalie la aceste Mondiale, după locul 4 la 100 de metri liber. Podiumul zilei a fost completat de britanicul Tom Dean, 1:40,86.

Popovici termină un an fabulos pentru el, campion mondial și european la seniori, recordmen mondial la 100 metri liber, cel mai bun înotător al anului, și multe, multe alte realizări deosebite.

D.A.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇