Imagini impresionante de pe litoralul francez, unde un incendiu uriaș pune turiștii în pericol (Foto)

Imagini impresionante de pe litoralul francez, unde un incendiu uriaș pune turiștii în pericol (Foto)

Campingurile de pe coasta mediteraneană aflate la vest de Marsilia sunt în curs de evacuare, după ce un incendiu violent a devastat deja câteva sute de hectare de vegetaţie.

Persoanele aflate în vacanţă în trei campinguri din Couronne, un cartier de pe litoralul comunei Martigues, în sud-estul Franţei, au fost rugate să se regrupeze pe plajă ca urmare a înaintării incediului, conform informaţiilor furnizate de poliţie.

Potrivit observaţiilor reporterului AFP aflat la faţa locului, pâlcuri uriaşe de fum negru şi flăcări sunt vizibile de-a lungul drumului, precum şi avioane cu apă aflate în acţiune.

ADVERTISING

Incendiul a izbucnit în mijlocul unei păduri şi a devastat deja 800 de hectare de vegetaţie până marți seara, la ora locală 22:00 (20:00 GMT), conform datelor furnizate de pompieri.


În acelaşi timp, serviciile de urgenţă salvează persoane refugiate pe plaja din Couronne.

Peste 1.200 de pompieri se luptă în continuare cu flăcările, în timp ce vântul continuă să sufle cu rafale de până la 90 kilometri/oră.

ADVERTISING



"Pentru moment, focul care stârneşte cea mai mare îngrijorare, din cât am cunoştinţă, nu ameninţă instalaţiile industriale", a declarat prefectul regiunii Provence-Alpes-Côte d'Azur, Pierre Dartout, făcând referire la zona portuară industrială din Fos-sur-Mer, în apropierea căreia s-a declanşat un alt incendiu, aflat în prezent sub control.

În perioada 2015 - 2019, 9.300 de hectare de pădure au ars, în medie, în fiecare an în departamentele de pe coasta mediteraneană a Franţei.

Vezi și:

Incendiu de proporții în Bragadiru, cu risc de explozie. A fost emisă avertizare prin RO-Alert (Foto)

ADVERTISING

Incendiu spectaculos la bordul unei nave militare în California (Video)

Un refugiat din Rwanda recunoaște că a stârnit focul la catedrala din Nantes


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇