Harta României unde poți vedea rata de infectare din fiecare localitate

Harta României unde poți vedea rata de infectare din fiecare localitate

Cercetători ai Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca au realizat o hartă interactivă a incidenţei COVID-19 pe localităţi, în care datele sunt actualizate zilnic.

„Începând din 28 martie, autorităţile române au introdus noi restricţii anti-COVID-19, acestea aplicându-se în funcţie de rata de incidenţă (numărul cumulat al cazurilor noi în ultimele 14 zile raportat la mia de locuitori) corespunzătoare fiecărei localităţi.

Pentru a veni în ajutorul populaţiei şi al factorilor decizionali, Şcoala de Ştiinţe Sociale a UBB, prin intermediul unei echipe de cercetători ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii 'Babeş-Bolyai' din Cluj-Napoca (UBB), a realizat o hartă interactivă care arată rata de incidenţă la nivelul fiecărei localităţi din România, datele fiind actualizate zilnic", se arată într-un comunicat trimis, joi, de UBB.

ADVERTISING

Harta unde poți vedea ce restricții antiCovid a impus fiecare țară. În România sunt chiar blânde

Potrivit sursei citate, harta interactivă este realizată în cadrul proiectului de cercetare denumit COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), care monitorizează în timp real evoluţia pandemiei, respectiv starea economică a ţării, oferind în acelaşi timp previziuni pe termen scurt şi mediu privind pandemia şi performanţa economică a României.

Proiectul lansat de noi se concentrează în primul rând asupra consecinţelor economice ale pandemiei, respectiv asupra elaborării unor studii şi analize privind perspectivele post-COVID-19 ale economiei româneşti. Pandemia reprezintă o perioadă de incertitudine şi volatilitate ridicată, în care situaţia se poate schimba radical de la o zi la alta. Este de datoria noastră să monitorizăm atent şi evoluţia pandemiei, aceasta având consecinţe economice semnificative chiar şi pe termen foarte scurt.

Din acest considerent s-a născut ideea de a construi un instrument util pentru întreaga societate, care să arate în timp real evoluţia ratei de incidenţă la nivelul localităţilor din România. Ne bucurăm să fim printre primele organizaţii care lansează o astfel de hartă interactivă, prin care rezultatele cercetărilor derulate de noi sunt transferate instant în sfera publică pentru beneficiul direct al întregii comunităţi.

decanul FSEGA, Răzvan V. Mustaţă
ADVERTISING

A fost activată harta centrelor din România pe tipuri de vaccin

Rata de incidență la nivelul localităților

[RO] Harta interactivă a ratelor de incidență la nivelul localităților din România - UPDATES: funcțiune de căutare, facelift grafic și vizualizare județeDetalii: https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/[HU] A fertőzöttségi ráta interaktív térképe romániai települések szintjén - FRISSÍTÉSEK: kereső funkció, grafikai update és megyehatárok megjelenítéseRészletek: https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/[EN] Interactive map of the infection rate on the level of Romanian cities/towns/settlements - UPDATES: search engine, graphical facelift and county border visualisationDetails: https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/

Posted by Covid-19: Romanian Economic Impact Monitor on Wednesday, March 31, 2021

Rezultatele complete ale proiectului de cercetare, actualizate în regim zilnic, pot fi consultate pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), iar analizele mai detaliate sunt publicate în mod continuu pe pagina Facebook a proiectului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇