Unde-i unul nu-i putere, e brambureală

Unde-i unul nu-i putere, e brambureală

Prin primăvara anului trecut eram siderat de conferinţele de presă de la miezul nopţii în care domnul Vela încins în celebra geacă de piele ne închidea în casă, în oraşe. Eu unul doream să merg la ţară, la tata, să dau cu motocultorul şi să pun răzoare, cum pusesem în fiecare an.

Mă minunam că domnul Arafat nu pricepe că eu singur acolo, în grădină sau în vie, nu puteam găsi covid nici să dau cu tunul. Peste două luni s-a rezolvat şi chestiunea aceasta, declaram pe proprie răspundere că merg la ,,activităţi agricole”, dar am rămas fără răzoare.

Ce nu ştiu şi nici nu cred să aflu este dacă domnul Arafat s-a luminat singur în chestiunea activităţilor agricole, a înţeles argumentele altora sau pur şi simplu a fost ,,luminat” de alţii mai puternici politic.

ADVERTISING

Acum, vine domnul Arafat şi închide magazinele mai devreme după ce a lăsat pârtiile şi mall-urile deschise toată iarna, iar şcolile închise. Iar consilierii ministrului Sănătăţii fie demisionează, fie cârcotesc public împotriva măsurii luate demonstrând inutilitatea acesteia, ba mai mult, nocivitatea ei.

Bogdan Oprea a demisionat din funcția de purtător de cuvânt la MS: Revin exclusiv la cariera didactică

Privită aşa, din afară, comisia aia care stabileşte măsuri antipandemice pare o floare uscată la butoniera domnului Arafat. Dacă ar fi fost o comisie serioasă, din ea trebuiau să facă parte nu doar domnii Rafila şi Streinu-Cercel, ci şi şefii unităţilor ATI din spitalele din Bucureşti şi din ţară, başca miniştri şi politicieni.

Mai mult, domnul Arafat nu trebuia să fie şef la comisia aia, era destul că face parte din ea. Părerea mea.

Domnul Arafat pare depăşit de situaţie şi este depăşit de situaţie pentru că e singur, înconjurat de probleme greu de rezolvat şi nu are puterea mentală şi fizică şi nici timpul necesar să le rezolve doar el pe toate.

În Anglia, prim-ministrul Boris, în Franţa preşedintele Macron, în Germania cancelarul Angela conduc lupta împotriva pandemiei, ies la rampă, anunţă măsuri, şi le asumă.

La noi bietul Ludovic Orban a stat ascuns mereu după perdeaua funcţiei, ca după poalele mămucăi, doar-doar nu va fi găsit de nenorocirile pandemiei.

Iar acum domnul Cîţu se luptă singur cu bugetul, dar nu se pune nici el în fruntea oştii care închide de-a brambura magazine, dar înghesuie lumea la mall-uri şi-n pensiuni, ci doar plimbă arafatul pe post de sperietoare pe la şedinţele de partid.

Un liberal contestă prezența lui Raed Arafat la ședința PNL

E clar că oamenii ăştia de partid în frunte cu Arafat sunt depăşiţi de problemă. Frica de furia publică i-a făcut să relaxeze când nu trebuia, iar acum fructele otrăvite ale timpului pierdut se răzbună. Cu motiv, fără motiv, oamenii manifestează pentru că simt că lucrurile merg alandala, iar guvernanţii sunt slabi.

Încă o zi de proteste în țară: Numărul participanților este mult redus. Cei mai mulți nu poartă nici azi mască (Foto & Video)

Mai mult, lumea a ajuns să creadă că Arafat e un soi de dictator medical, iar Guvernul nu are curaj să i se împotrivească. Şi cred că lumea intuieşte corect situaţia.

Acestea fiind zise, cred că a venit vremea ca domnul Arafat să fie înlocuit de o comisie numeroasă şi serioasă care să decidă de acum înainte, cât o mai fi pandemie, ce şi cum. Pentru că unde-i doar unul la butoane nu e putere, ci brambureală.

Asta nu înseamnă că domnul Arafat trebuie să plece şi din fruntea situaţiilor de urgenţă. Nu, trebuie să rămână acolo şi să implementeze măsurile hotărâte de alţii mai numeroşi, mai odihniţi şi mai calmi ca el.

Nu ştiu dacă acest lucru va detensiona lucrurile şi cei puţini şi fără mască vor face normalul pas înapoi. Ei au idei puţine, fixe şi extrem de murdare dacă numesc spitalele centre de detenţie şi pe doctori asasini.

Măsura asta trebuie luată din respect pentru ceilalţi, pntru cei ce poartă mască, deşi nu le place, şi oftează când beau o bere singuri în sufragerie cu arafatul pe ecranul televizorului.

Citește și alte texte semnate de Mihai Oprișor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇