Încă o zi de proteste în țară: Numărul participanților este mult redus. Cei mai mulți nu poartă nici azi mască (Foto & Video)

Încă o zi de proteste în țară: Numărul participanților este mult redus. Cei mai mulți nu poartă nici azi mască (Foto & Video)

Marți este o nouă zi în care au loc proteste față de restricțiile impuse în pandemie, însă numărul participanților este mult redus.

În București, la începutul manifestațiilor s-au adunat în Piața Universității câteva sute de persoane.

Aceștia au plecat din Piața Universității în marș până la Ministerul de Interne, unde au scandat "Jos cu starea de alertă", "Libertate", iar apoi au plecat spre Piața Victoriei.

Și azi, mulți dintre cei prezenți la protest nu poartă mască și nici nu respectă distanțarea.

ADVERTISING

UPDATE 23:30 - Mulți dintre protestatari au plecat, anunţând că vor reveni în cursul zilei de joi. Alții s-au încolonat pentru a reveni în Piaţa Victoriei.

UPDATE 22:40 - Protestatarii au plecat în marș spre Palatul Cotroceni, iar numărul lor se ridică acum la aproape 2.000. Doi protestatari au fost ridicați de jandarmi pentru a fi legitimați și mai mulți tineri, care au avut un coportament agresiv, au fost legitimați de jandarmi.

Posted by Dumitru Balan on Tuesday, March 30, 2021
protest-marti-Bucuresti
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
protest-restricii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La Constanța sunt circa 100 de oameni în stradă, însă majoritatea minori.

Posted by Negru Virgil on Tuesday, March 30, 2021

La Craiova, peste 300 de persoane participă la protestele față de noile restricții. Cei mai mulți dintre ei sunt membri ai galeriilor de fotbal, care au venit și cu recuzita cu care merg pe stadioane.

ADVERTISING

Unii dintre ei au dat foc unor fotografii cu Raed Arafat, în centrul Craiovei.

Oamenii strigă „Libertate” și îi cheamă pe toți craiovenii să iasă în stradă și au încercat să rupă cordoanele de jandarmi și să pornească pe traseul pe care au mers și luni.

Nu au reușit să treacă de jandarmi, care, marți, au venit mai bine pregătiți și mai mulți, echipați în costumele speciale de intervenție.

La Botoșani, un bărbat de 45 de ani, băut, care participa la protestele din Piața Revoluției, a căzut, iar jandarmii au solicitat intervenția Ambulanței.

ADVERTISING

Cu briceagul la protest

La Galați sunt zeci de protestatari în stradă și a fost și un incident. Jandarmii au descoperit, în buzunarul unui băiat de 13 ani, un briceag.

Potrivit jandarmilor, băiatul a participat la protest și și luni seara. Jandarmii încearcă identificarea copilului și a părinților acestuia.

În Braşov, circa 150 de protestatari s-au adunat în faţa sediului Prefecturii, au plecat în marş către Centrul Civic, iar apoi au pornit din nou către piaţa din faţa Prefecturii.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇