Voiculescu condamnă protestele din curțile spitalelor: Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici. Ignoranța nu justifică astfel de acțiuni

Voiculescu condamnă protestele din curțile spitalelor: Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici. Ignoranța nu justifică astfel de acțiuni

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, critică dur protestele care au avut loc în noaptea de luni spre marți în țară.

În unele orașe, protestatarii s-au deplasat până în fața spitalelor și i-au acuzat pe medici că sunt ”asasini”. Ministrul spune că nu are nimic cu manifestațiile propriu-zise, dar s-a ajuns prea departe în momentul în care subiectul protestelor a fost spitalul.

În calitate de ministru al Sănătății, sunt consternat și oarecum furios, nu din cauza protestelor, pentru că acestea pot avea justificări și știm că au justificări personale, dar cred că s-a ajuns cam departe. În special cu violența si agresivitatea la adresa medicilor și personalului din spitale.

Lucrul ăsta nu este acceptabil. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, infirmieri, asistente, de cei care poartă haina albă și au grijă de cei care au cea mai mare nevoie.

Vlad Voiculescu
ADVERTISING

Iohannis condamnă violențele și atacă dur partidele care cheamă oameni la proteste anti-restricții: Ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive

Ministrul spune că acești manifestanți au greșit.

Cei care au fost azi noapte în curțile spitalelor, mă refer la Bacău, Galați și nu numai, aș spune că au greșit. M-aș opri aici. În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor, care au neapărată nevoie de îngrijire medicală, oameni care se luptă pentru propria viață.

De multe ori, în fața spitalelor, în curte, sunt aparținătorii care așteaptă vești bune, cu siguranță nu așteaptă ca cei care ar trebui să se concentreze în a le salva viața să fie înjurați sau învinovățiți pentru fapte care nu au legătură cu realitatea.

Vlad Voiculescu
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, ministrul a punctat că a trecut un an de zile de când foarte mulți oameni din spitale se luptă pentru viața altor oameni, iar ”ignoranța nu justifică astfel de acțiuni”.

”Ce s-a întâmplat nu ar trebui să se mai întâmple”, a mai arătat oficialul.

Apel către înscrierea la vaccinare

Totodată, șeful de la Sănătate a vorbit și despre campania de vaccinare din țară și a făcut un apel la oamenii care cunosc persoane care nu se descurcă cu platforma de programare să le ajute.

În plus, el a evocat și vestea bună din Marea Britanie, unde Londra s-a bucurat de o întreagă zi fără niciun deces provocat de COVID-19.

ADVERTISING

În al doilea rând, aș vrea să vă spun că ieri a fost în Londra prima zi fără niciun deces, asta după ce britanicii au ajuns la o rată de vaccinare impresionantă. Acest lucru ne dă speranță. Se poate și în România. Putem să scăpăm și noi de pericol prin vaccinare.

În următoarele 2 luni, peste 7 milioane de doze de vaccin vor ajunge în țară. O mare parte din românii care vor vrea să se vaccineze vor putea face asta. Trebuie doar să vrea și să fie ajutați să se înscrie pe platforma de programare.

Și îi rog pe toți cei care pot ajuta alți semeni, fie că e vorba de medici de familie, vecini, rude, să îi ajutați să se înscrie la vaccinare și să meargă la vaccinare.

Vlad Voiculescu

Nu în ultimul rând, ministrul a dat asigurări că vor exista suficiente doze pentru toți doritorii.

Vor fi suficiente doze de vaccin pentru toată lumea. Aseară se scanda Jos pandemia!. Suntem cu toții de acord, dar singurul fel prin care obținem asta este vaccinarea și protejarea semenilor, apropiaților noștri, în perioada următoare.

Vlad Voiculescu

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇