AUR anunţă că protestele ”societăţii civile independente” vor continua: Falimentaţi, sechestraţi în case, românii se ridică

AUR anunţă că protestele ”societăţii civile independente” vor continua: Falimentaţi, sechestraţi în case, românii se ridică

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă că protestele „societăţii civile independente” vor continua şi marţi, „atâta vreme cât actuala coaliţie de guvernare nu va pleca urechea la glasul unei Românii zdrobite sub povara actualelor măsuri dictatoriale”.

„Protestele societăţii civile independente continuă şi astăzi şi vor continua atâta vreme cât actuala coaliţie de guvernare nu va pleca urechea la glasul unei Românii zdrobite sub povara actualelor măsuri dictatoriale.

Falimentaţi, rămaşi fără slujbe, încărcaţi cu dobânzile care se adună lună de lună , minţiţi pe "canale oficiale", sechestraţi în case, lipsiţi de cele mai banale plăceri ale vieţii, românii se ridică", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a AUR.

Protestele societății civile independente continuă și astăzi și vor continua atâta vreme cât actuala coaliție de...

Posted by Alianța pentru Unirea Românilor - AUR on Tuesday, March 30, 2021

Protestele

În Bucureşti şi în alte oraşe, protestele faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei au început concomitent, luni, la ora 17:00. În Capitală, manifestanţii de la Piaţa Universităţii au pornit în marş către Piaţa Victoriei, unde s-au unit două grupuri de protestatari. Numărul maxim de persoane care au voie să participe la acţiuni de protest a fost cu mult depăşit.

ADVERTISING

Între protestatari s-au aflat iniţial liderul AUR, George Simion, dar şi parlamentarul Diana Şoşoacă.

Ulterior, amploarea protestului din Capitală s-a redus considerabil, iar Jandarmeria chiar a anunţat în jurul orei 23:00, că nu pregăteşte intervenţia în forţă la protestul din Capitală, întrucât nu au fost incidente care să impună o astfel de intervenţie. 

Un grup de manifestanţi a pornit, însă, către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.

Citește mai multe detalii:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇