Nicușor Dan: Îi rog pe bucureșteni să nu protesteze violent! Peste două luni ne va fi mai bine

Nicușor Dan: Îi rog pe bucureșteni să nu protesteze violent! Peste două luni ne va fi mai bine

La începutul ședinței de Consiliu General de marți, 30 martie, primarul Nicușor Dan le-a cerut bucureștenilor care protestează să nu fie violenți și să se gândească în permanență la cei pe care i-ar putea pune în pericol.

”Este nevoie de un efort de solidaritate din partea tuturor bucureștenilor și a tuturor românilor.

Înțeleg că este greu pentru toată lumea după un an de restricții. Însă este și mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar. Și mai greu pentru cei care au rude sau prieteni în spital cu această boala.

ADVERTISING

Suntem în criză sanitară. În fiecare zi avem în București peste o mie de persoane infectate cu acest virus și este nevoie de efortul nostru, al tuturor pentru a trece de această perioadă dificilă.

Pe măsură ce vaccinarea înaintează, va fi probabil mult mai bine în 2 luni. E nevoie de efortul nostru, în acest interval.

Evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva autorităților. Însă îi rog pe cei care o fac să o facă fără violențe și gândindu-se la cei pe care îi pot pune în pericol”, a declarat Nicușor Dan.

ADVERTISING

Apelul primarul general vine după ce, în noaptea de luni spre marți, mai mulți bucureșteni – în principal membri ai unor galerii de echipe de fotbal – au protestat violent în centrul Capitalei.

Mai mulți jandarmi au fost răniți în confruntări.

ADVERTISING

În plus, protestatarii violenți au vandalizat stații de autobuz și automate cu produse alimentare. În prezent, Primăria Capitalei inventariază pagubele și urmează să comunice valoarea acestora.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇