Prefectul Capitalei, despre protestele din Bucureşti: Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Nu sunt patrioţi!

Prefectul Capitalei, despre protestele din Bucureşti: Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Nu sunt patrioţi!

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, afirmă, după violenţele produse în centrul Bucureştiului la finalul manifestaţiei împotriva restricţiilor antipandemice, că aceia care au instigat la violenţă trebuie să plătească şi nu sunt patrioţi.

 ”Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească.  Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violentă impotria organelor de ordine ale statului, cei cărora le păsa mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi.  

ADVERTISING

Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a scris pe Facebook Alin Stoica, prefectul Capitalei.

El îi felicită pe jandarmi atât pentru calmul de care au dat dovadă şi care a dus la protejarea cetăţenilor paşnici, dar şi pentru fermitatea şi profesionalismul cu care au oprit violenţele din această noapte.  

”De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care respectă măsurile şi care înţeleg că disconfortul creat de acestea este un preţ mic pentru sănătatea şi viaţă celor dragi”, a adăugat prefectul.

Şoşoacă la protest
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
George Simion la protest
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISING

Protestul față de restricțiile antipandemie a degenerat luni noapte, în București. După ce majoritatea manifestanților a plecat acasă, în centrul Capitalei au mai rămas câțiva protestatari, care au aruncat cu pietre și cu sticle în jandarmi, în Piața Unirii din București.

Mai mulți jandarmi au fost răniți. În plus, manifestanții au vandalizat automate stradale, au spart vitrine de magazine şi florării, dar au distrus și o stație STB din zonă. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇