Arafat, despre protestatari: Cei care urlă să ne spună cum văd ei lucrurile. DSU prezintă lista țărilor cu restricții pe timpul nopții

Arafat, despre protestatari: Cei care urlă să ne spună cum văd ei lucrurile. DSU prezintă lista țărilor cu restricții pe timpul nopții

Şeful Departaentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă, luni seară, că cei care protestează faţă de noile restricţii impuse de Guvern şi contestă pandemia prezintă nişte pucte de vedere pe care trebuie să le probeze.

”Nu am ce să comentez, decât că protestează şi vin cu puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. Realitatea din România este alta din punct de vedere a pandemiei”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Raed Arafat.

ADVERTISING

Şeful DSU a prezentat evoluţia cifrelor în ultimele săptămâni şi a arătat că România a intrat în valul al treilea al pandemiei cu mai multe paturi de ATI pline, faţă de valul doi.

”Dacă luăm cazurile active 77.082 cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. În 28 feb - 41.000. La 34.000 am ajuns la 4 februarie. Azi suntem mai mult decât dublat ca şi cazuri şi poate lua o tendinţă de creştere dacă nu respectăm regulile”, a mai afirmat Arafat.

”Cei care urlă să ne spună cum văd ei lucrurile”, a adăugat şeful DSU.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

DSU prezintă lista ţărilor care au impus retricţii de ciruclaţie pe timpul nopţii

În același timp, Departamentul pentru Situaţi de Urgenţă a prezentat pe Facebook lista ţărilor care au impus retricţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru a reduce răspândrea pandemiei.

”Restricţiile luate la nivelul României, pe lângă rolul acestora de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au în final rol de prevenţie şi salvare de vieţi.

Astăzi, 29 martie 2021, în cadrul Secţiilor de terapie intensivă a fost raportat un număr de 1.398 persoane şi 881 de persoane aflate în Unităţile de Primiri Urgenţe, la nivel naţional.

ADVERTISING

Scopul nostru este de a salva. Noi, împreună, suntem o echipă! Doar aşa, vom trece cu bine de această perioadă”, a transmis DSU.

restrictii-europa-1
restrictii-europ1
restrictii-europa2
Foto: Facebook/DSU

Mii de persoane protesteză, luni, în întreaga ţară, faţă de noile restricţii impuse de Guvern. La proteste se cere inclusiv demisia lui Raed Arafat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇