Prefectul Capitalei spune că AUR a organizat protestul, deși șeful Jandarmeriei a evitat să dea un nume. De restricții anunță că rămân, pentru că Arafat le consideră eficiente

Prefectul Capitalei spune că AUR a organizat protestul, deși șeful Jandarmeriei a evitat să dea un nume. De restricții anunță că rămân, pentru că Arafat le consideră eficiente

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a spus, marți, că responsabili pentru protestele de luni care au degenerat în violențe sunt cei de la AUR.

Precizările prefectului au venit după ce colonelul Ionel-Cătălin Stegăroiu, directorul general al Jandarmeriei Bucureşti, şi comisarul-şef Bogdan Berechet, care conduce Poliția Capitalei, au evitat să indice clar organizatorii.

ADVERTISING

”Ne referim la așa-zișii lideri informali ai acestor proteste de ieri. Nu pot să vă dau nume concrete, decât după ce terminăm investigația”, a fost declarația colonelului Ion Stegăroiu.

În schimb, prefectul a fost mai clar, chiar dacă și el a evitat să pronunțe un nume.

”Aceste proteste au fost organizate de un anumit partid şi un lider al acelui partid”, a declarat Stoica.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La protestul de luni din Capitală au participat și parlamentari AUR, în frunte cu George Simion. A fost prezentă și Diana Șoșoacă, care a ajuns în Parlament pe listele noii formațiuni.

George Simion la protest
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Şoşoacă la protest
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Anterior, liderii AUR au transmis mai multe mesaje publice prin care și-au anunțat prezenta la protest și au invitat oamenii să li se alăture.

ADVERTISING

Restricțiile rămân. Arafat spune că sunt eficiente

În ce privește restricțiile pe care oamenii le contestă în stradă, prefectul Capitalei a insistat că ele au menirea să îi protejeze pe oameni și nu vor fi anulate.

”Aceste proteste mă întristează. (Cei care protestează - n.red.) sunt oricum oameni care nu respectă regulile, o minoritate și sunt foarte puțini.

Aceștia nu le respectă oricum, indiferent dacă vin sau nu la protest. Este posibil de a se răspândi astfel mai mult virusul. De aceea facem apel la conformarea vountară”, a spus Stoica, întrebat de jurnaliști dacă nu riscăm să crească rata de infectare din cauza manifestațiilor.

Prefectul a fost întrebat și de decizia privind închiderea magazinelor mai devreme, contestată chiar și de specialistul în sănătate publică Răzvan Cherecheș.

”Arafat spune că e eficientă (măsura - n.red.). Depinde cum anume ne organizăm noi. Pentru marile magazine avem și regula de păstrare a limitei de 7 metri pătrați pe persoană. În magazinele mici eu nu au observat aglomerări în zona în care locuiesc”, a mai spus Stoica.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇