Amenzi de 32.000 de lei, după protestele din Cluj. Un bărbat avea asupra sa un cuţit

Jandarmii clujeni au aplicat 63 de amenzi în valoare de 32.000 de lei cu ocazia protestelor care au avut loc luni în Cluj-Napoca şi în alte localităţi clujene.

"Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj a asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică cu ocazia desfăşurării manifestaţiilor de protest din 29 martie, din municipiile Cluj-Napoca, Dej şi Turda. (...)

În urma executării misiunii, jandarmii au aplicat până în acest moment 63 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 32.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, precum şi pentru fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, pe timpul protestului organizat în municipiul Turda, a fost identificat un participant care avea asupra sa o armă albă (cuţit). Au fost luate măsurile legale împotriva persoanei", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, protestul s-a desfăşurat "în mod paşnic", fără a se înregistra violenţe, jandarmii nefiind nevoiţi să intervină pentru restabilirea ordinii publice.

Aproximativ 300 de persoane au protestat, luni, în faţa Prefecturii Cluj, faţă de măsurile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Printre altele, protestatarii au scandat "O dorinţă sinceră, România liberă" şi "Libertate, Libertate, Libertate".

După ce au demonstrat în faţa Prefecturii, protestatarii au pornit într-un marş spre unul dintre cartierele clujene - Mănăştur. 

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇