Reacţia lui Vlad Voiculescu la plecarea expertului Răzvan Cherecheş din ministerul său

Reacţia lui Vlad Voiculescu la plecarea expertului Răzvan Cherecheş din ministerul său

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţine că Răzvan Cherecheş a fost un consilier onorific cu care poate nu s-a sfătuit destul de des, iar opiniile acestuia nu au putut fi transpuse în practică de fiecare dată.

„Este vorba despre un consilier onorific. (…) Am toată aprecierea şi tot dragul pentru domnul profesor Răzvan Cherecheş. E un om excepţional care a contribuit prin efortul propriu la comunicarea în această pandemie.

Poate că am evaluat, am avut aşteptări diferite. A fost un consilier onorific cu care ne-am sfătuit poate că nu destul de des şi poate că nu de fiecare dată opiniile dânsului au putut fi transpuse în practică.

ADVERTISING

Recunosc că şi mie din afară lucrurile îmi par mai simple câteodată până să intru într-o organizaţie. E o echipă solidă la Ministerul Sănătăţii din care fac parte şi consilieri onorifici şi lucrul ăsta vă asigur că va dăinui.

Cu domnul profesor Răzvan Cherecheş, cu siguranţă, ne vom sfătui în continuare, îi vom cere ajutorul şi o poate face şi dânsul dacă vreodată va dori să ne sfătuim sau să facem lucruri bune împreună", a afirmat Voiculescu.

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş a anunţat, joi, că nu mai este consilier onorific la Ministerul Sănătăţii.

"Ieri mi-am înaintat demisia din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii (poziţie neplătită). Experienţa mea a fost una amară - am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de două ori şi am propus sugestii, idei şi articole ştiinţifice (nesolicitate) către minister cu o frecvenţă de una pe zi (la început) şi apoi câte una la 2 - 3 zile (probabil că aşteptările mele au fost nerealiste).

ADVERTISING

Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcţia a fost literal una onorifică - echipa din minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experienţa consilierilor (aceasta a fost situaţia în cazul meu). Nu consider că este cazul să rămân într-o funcţie (chiar şi una onorifică) dacă mă simt inutil", a scris Răzvan Cherecheş, pe pagina sa de Facebook.

Lipsa comunicării din partea Ministerului Sănătății a criticat-o Cherecheș și într-un interviu acordat recent.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇