Grecia are un nou ministru pentru gestionarea situaţiei de după incendiile devastatoare

Grecia are un nou ministru pentru gestionarea situaţiei de după incendiile devastatoare

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a numit vineri un nou ministru responsabil cu recuperarea după dezastrele naturale.

Măsura este menită să dezamorseze furia în creştere asupra luptei împotriva incendiilor care au distrus mii de de hectare de pădure, notează Reuters.

Mitsotakis şi-a cerut scuze în această săptămână pentru întârzierile în efortul de combatere a incendiilor, în timp ce a apărat acţiunea guvernului său şi a autorizat un pachet de ajutoare de 500 milioane de euro (586,95 milioane de dolari).

A plouat în Evia, cea mai afectată zonă

Sute de case şi întreprinderi au fost distruse, precum şi aproximativ 65.000 de hectare de pădure de la începutul lunii august. În cele din urmă, joi a plouat în Evia, a doua insulă ca mărime din Grecia şi scena unora dintre cele mai grave incendii.

ADVERTISING

Potrivit oficialilor pompierilor, incendiile de pădure în Evia, în regiunile din vestul Peninsulei Peloponez şi nordul Atticii sunt aduse sub control, în timp ce mulţi pompieri au rămas în zone pentru a lupta împotriva unor posibile noi focuri.

"Remanierea internă a guvernului vizează consolidarea răspunsului la dezastre naturale şi crize şi sprijinul acordat locuitorilor zonelor afectate de incendiu", potrivit unui înalt oficial guvernamental.

Noul ministru adjunct, Christos Triadopoulos, va fi responsabil pentru ajutor şi recuperare după dezastre naturale, un nou post creat pentru a compensa afacerile şi familiile greu lovite de recentele incendii.

ADVERTISING

Cu un şir de incendii mortale în ţări din Turcia la Algeria pe fondul unor valuri de căldură cu temperaturi record, evenimentele meteorologice extreme cauzate de schimbările climatice au devenit o provocare politică centrală pentru guvernele din întreaga regiune a Mediteranei.

În Grecia, un civil a fost ucis şi altul a murit ajutând în pregătirile pentru apărarea împotriva incendiilor. Doi pompieri răniţi sunt în spital.

Printre alte figuri noi în guvernul grec se numără Ioannis Economou, un viceministru al agriculturii, ca purtător de cuvânt al guvernului - o poziţie ce a fost vacantă din martie.

ADVERTISING

Citește mai multe despre incendiile care devastează Grecia:

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇