Pompierii români care s-au oferit voluntari să lupte cu incendiile din Grecia (Galerie foto)

Pompierii români care s-au oferit voluntari să lupte cu incendiile din Grecia (Galerie foto)

Ministerul român de Interne a postat duminică fotografii cu 6 din cei 108 pompieri români care au plecat în Grecia să ajute la stingerea incendiilor.

”Ei sunt: Știrbu Alexandru, 36 ani, pompier din Buzău; Ioniță Marian, 32 ani, pompier din Dâmbovița; Stănilă Marian, 36 ani, pompier din Dâmbovița; Botezan Radu, 30 ani, pompier din Alba; Radu Laurențiu, 46 ani, pompier din Dâmbovița; Liviu Comăneanu, 32 de ani, pompier din București.

Ei sunt doar 6 dintre pompierii români care s-au oferit voluntari pentru a merge să stingă incendiile din Grecia”, încep cei de la MAI prezentarea pompierilor.

Pompierii au fost anunțați joi de misiune și vineri deja erau la București și au plecat spre Grecia. 108 au răspuns apelului.

ADVERTISING

”Joi, în jurul orei 11:00, au fost anunțați:

- Cine se oferă voluntar pentru a merge în Grecia? Ați văzut incendiile de acolo. Au nevoie de ajutor'.

- Se pleacă acum? Avem timp să mergem acasă să ne anunțăm familiile?

- În seara aceasta trebuie să fim la București, unde se formează convoiul care va pleca mâine, în Grecia. În total, vor fi 108 pompieri. Timpul este foarte scurt, vă rugăm să vă grăbiți!

În doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre București, unde se forma convoiul cu destinația Grecia. Nu au întrebat cât ține misiunea, nu au întrebat nimic de condițiile de acolo. Au plecat să ajute, au plecat să salveze", se mai arată în postarea MAI.

Reprezentanții instituției precizează că forografiile au fost făcute ”astăzi, într-o clipă de răgaz”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Tuturor celor 108 pompieri români aflați în Grecia: Să vă întoarceți sănătoși acasă! Vă salutăm cu respect și ne mândrim cu voi!”, se încheie postarea.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇