Grecia continuă să ardă la temperaturi record de peste 47 de grade. Atena e acoperită de un fum negru și toxic (Foto & Video)

Grecia continuă să ardă la temperaturi record de peste 47 de grade. Atena e acoperită de un fum negru și toxic (Foto & Video)

Temperaturile din Grecia continuă să atingă noi recorduri istorice. Marți, orașul Lanadas, de lângă Salonic, a înregistrat 47,1 grade, cea mai mare temperatură de când se fac măsurători.

Datele de la 205 stații meteo din țară au arătat ca a două cea mai mare temperatură a fost înregistrată în Makrakomi – 46,2 grade Celsius, iar top 3 este completat de Arfara, cu 46,1 grade, potrivit Ekathimerini.

În Stylida, Kranidi, Sparta și Argos mercurul a oscilat între 45,6 și 45,9 grade Celsius, în timp ce la Atena s-a oprit la 45 de grade.

ADVERTISING

Meteorologii au anunțat că temperaturile se mențin peste 40 de grade și în zilele care urmează pe tot teritorul Greciei.

Cerul capitalei Greciei era miercuri negru, din cauza fumului ridicat de la incendiile care au mistuit marți seară suburbiile Atenei. Peste 90 de case, 80 de mașini și 27 de magazine sau localuri au ars.

Locuitorilor Atenei li s-a cerut să stea în case și să nu se expună fumului, potrivit Reuters.

Marți seară pompierii s-au luptat cu incendiul de la poalele Muntelui Parnitha, aflat la 30 de kilometri de Atena. Sute de oameni au fost evacuați din casele lor amenințate de flăcări.

Totodată, a fost evacuată și o tabără din Varympompi, unde erau zeci de copii, iar autostrăzile care leagă capitala de restul țării au fost închise din motive de siguranță, potrivit Al Jazeera.

Peste 500 de pompieri intervin, ajutați de 70 de autospeciale, șapte avioane și 5 elicoptere echipate pentru stingerea incendiilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alte incendii au pârjolit mii de hectare de pini și măslini în Patras, în sudul Peloponeziei au fost evacuate 3 orășele care au fost curpinse de flăcări. În Rhodos, pompierii se luptă să țină sub control un incendiu uriaș care a izbucnit duminică.

Greece: Sun dimmed with heavy smoke due to Rhodes fires

Comisia Europeană a anunţat miercuri că va trimite avioane, elicoptere şi pompieri către Italia, Grecia, Albania şi Macedonia de Nord pentru a sprijini aceste ţări în lupta împotriva incendiilor.

Citește mai multe despre situația critică din Europa cauzată de incendii:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇