Pompierii români sunt lăudați în Grecia: S-au uitat la ei ca la extratereștri!

Pompierii români sunt lăudați în Grecia: S-au uitat la ei ca la extratereștri!

Pompierii români care au plecat în misiune să ajute Grecia în lupta cu incendiile de vegetație sunt lăudați de presa elenă.

„Zici că sunt de pe altă planetă”, titrează publicația elenă fimes.gr despre pompierii români.

„Ce au făcut pompierii români imediat cum au ajuns în Evia de s-au uitat grecii la ei ca la extratereștri? (...) Pare că au venit de pe altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele lor sunt uimitoare.

La sosirea în Evia, românii au înființat peste noapte un sediu independent, apoi au cartografiat drumurile din pădure cu ajutorul dronelor, au calculat direcția vântului și au folosit aparate de ultimă generație”, scrie publicația citată.

ADVERTISING

Apoi, pompierii noştri sunt lăudați pentru cât de rapid și bine au gestionat situația, profitând de zecile de pâraie din zonă. Ei au reușit să stingă deja câteva focare.

În plus, s-au gândit și la traficul rutier, iar ca să nu-l încurce s-au amplasat în zone în care nu sunt mașini.

„Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum crede multă lume”, conchide site-ul elen.

Și Consulatul General al României la Salonic a avut doar cuvinte de laudă la adresa salvatorilor români:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Pompierii romani: excelent organizați, profesioniști, determinați sa stingă focarele din Evia. Rezultatele nu se lasă așteptate - focarele cad unul după altul! Nu vom lasa Grecia singura în fata flăcărilor!”.

Pompierii romani: excelent organizați, profesioniști, determinați sa stingă focarele din Evia.Rezultatele nu se lasă așteptate - focarele cad unul după altul!Nu vom lasa Grecia singura în fata flăcărilor!

Publicată de Consulatul General al României la Salonic pe Duminică, 8 august 2021

La rândul său, Comisia Europeană a mulțumit românilor pentru implicare:

„Mulțumim tuturor pompierilor salvatori din România care s-au oferit voluntari să lupte împotriva incendiilor de vegetație din Grecia”, este mesajul CE.

În Uniunea Europeană ????????, împreună suntem mai puternici! ???????? Mulțumim tuturor pompierilor salvatori din România ???????? care...

Publicată de Comisia Europeană în România pe Duminică, 8 august 2021

Context

România a anunțat, în 5 august, că trimite în ajutorul Greciei 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).

ADVERTISING

Salvatorii au ajuns în Atena în 7 august.

Citește mai multe despre incendiile care devastează Grecia:

Iată și detalii despre misiunea pompierilor români în Republica Elenă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇