Un violent incendiu a ajuns la porţile Atenei. Mai multe localităţi au fost evacuate. Imaginile sunt apocaliptice (Galerie foto & video)

Un violent incendiu a ajuns la porţile Atenei. Mai multe localităţi au fost evacuate. Imaginile sunt apocaliptice (Galerie foto & video)

Pompierii greci s-au luptat toată noaptea de joi spre vineri cu un violent incendiu la 30 de kilometri nord de capitala Atena.

Câteva persoane au fost rănite, cinci localităţi evacuate şi mai multe case au ars, potrivit autorităţilor, citate de AFP.

Fires threaten historic sites in Greece

Capitala Greciei s-a trezit din nou într-un miros înţepător de fum de la incendiu, care a reizbucnit după-amiază la poalele muntelui Parnas, după ce distrusese peste 1.200 de hectare de marţi.

„Ţara noastră se confruntă cu o situaţie extrem de critică”, a declarat joi seară premierul grec Kyriakos Mitsotakis, în faţa a zeci de incendii care devastează Grecia de o săptămână, sub efectul temperaturilor caniculare.

Wildfire in Greece
Foto: Hepta.ro

Potrivit viceministrului protecţiei civile, Nikos Hardalias, 57 din cele 99 de incendii recenzate joi erau încă active seara, în special cele de pe insula Evia şi din Peloponez, în vestul şi estul ţării, unde situaţia a rămas îngrijorătoare vineri dimineaţă.

Wildfires rage again near Athens as heat fans flames • FRANCE 24 English


În satul Afidnes, la 30 de kilometri nord de Atena, flăcările înteţite de vânt erau cele mai virulente, a constatat în timpul nopţii un fotograf AFP.

ADVERTISING

Un pompier şi cinci rezidenţi au suferit arsuri minore şi au fost spitalizaţi joi seară, potrivit agenţiei de presă ANA.

Autostrada care leagă Atena de nordul ţării şi drumul naţional pe aceeaşi rută au fost închise ca măsură de precauţie.

Wildfire in Greece
Foto: Hepta.ro

Cel puţin 450 de pompieri greci au intervenit pentru stingerea incendiului, ajutaţi de resurse aeriene şi terestre. Aproximativ 82 de pompieri francezi - militari şi civili - au sosit joi seară de la Marsilia şi urmează să intervină vineri, a indicat un oficial francez.

Greek firefighters battle ‘raging’ forest fire near Athens


Protecţia civilă greacă a anunţat că aşteaptă două avioane din Franţa şi trei elicoptere din Elveţia, pe lângă întăririle din Cipru şi Suedia.

ADVERTISING

La rândul său, Israelul va trimite cât mai curând posibil într-un avion civil 15 pompieri şi o importantă încărcătură de ignifugi, au declarat autorităţile israeliene.

Şi România a anunţat că trimite în Grecia un modul terestru de asistenţă pentru stingerea incendiilor de pădure, având în componenţă, printre altele, 112 pompieri, 23 de autospeciale, un centru de comandă şi patru containere multirisc cu echipamente.

Wildfire in Greece
Foto: Hepta.ro

Din cauza pericolului extrem, autorităţile elene au interzis orice deplasare sau sejur în păduri, parcuri naţionale şi zone Natura din Grecia până luni, 9 august, potrivit protecţiei civile

LIVE: Wildfire burns north of Athens

Află mai multe despre situația Greciei:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇