Pompierii români trimişi în ajutorul grecilor au ajuns la Atena (Video)

Pompierii români trimişi în ajutorul grecilor au ajuns la Atena (Video)

Convoiul format din cei peste 100 de pompieri care a plecat din România pentru a sprijini autorităţile elene să stingă incendiile de vegetaţie a ajuns, sâmbătă, la Atena.

Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena, unde a plouat cu cenuşă.: „Închideţi toate geamurile şi nu ieşiţi din case!” (Galerie video)

Potrivit IGSU, ofiţerii responsabili români au luat legătura cu omologii eleni pentru a stabili locul şi modul de organizare a pompierilor din România care, alături de celelalte module internaţionale sosite în ajutor, vor interveni să limiteze răspândirii incendiilor din Grecia.

România a trimis, vineri, în Grecia 112 pompieri, 23 de autospeciale, un centru de comandă şi patru containere multirisc cu echipamente.

ADVERTISING

Azi dimineaţă, MApN a trimis şi în Macedonia de Nord două aeronave cu 15 militari, pentru a ajuta la stingerea incediilor de pădure.

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că va trimite avioane, elicoptere şi pompieri către Italia, Grecia, Albania şi Macedonia de Nord pentru a sprijini aceste ţări în lupta împotriva incendiilor.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇