Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena, unde a plouat cu cenuşă.: "Închideţi toate geamurile şi nu ieşiţi din case!" (Galerie video)

Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena, unde a plouat cu cenuşă.: "Închideţi toate geamurile şi nu ieşiţi din case!" (Galerie video)

Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena, din cauza fumului degajat de incendiile care au ajuns în suburbiile capitalei Greciei.

„Închideţi toate geamurile şi nu ieşiţi din case”, le-au cerut autorităţile locuitorilor, relatează sâmbătă dpa.

Flăcările au continuat să ardă toată noaptea la nord de Atena şi în oraş a plouat cu cenuşă.

„Dacă nu reuşim să controlăm incendiul azi, vom avea o mare problemă”, a avertizat sâmbătă dimineaţa la televiziune Vassilis Kokkalis, viceguvernator al Atenei, responsabil cu protecţia civilă.

Fire at Attica (Afidnes) 5 August 2021 - Moments

Potrivit acestuia, vântul s-a calmat totuşi pe parcursul nopţii, ceea ce le dă o şansă pompierilor în lupta cu flăcările.

Greece: Residential buildings on fire north of Athens


Trei persoane au fost reţinute sub suspiciunea că au contribuit la producerea de incendii, a menţionat viceguvernatorul.

Explosion in a forest fire, ATHENS

Flăcările continuau să facă ravagii şi pe insula Evia şi în apropierea oraşelor istorice Olimpia şi Sparta, în Peloponez, determinând evacuări masive.

Greece wildfires - Out of control blaze sees residents flee by boat as villages are destroyed

Incendiile devastează Grecia de aproape o săptămână, exacerbate de temperaturile deosebit de ridicate şi vântul puternic.

Είμαστε σε ferry ασφαλείς, πόνος μεγάλος για τον τόπο μας. Όπου και να κοιτάξεις φωτιά, τι άλλο να κάψει.

Publicată de Stavros Dem pe Vineri, 6 august 2021

În ajutorul pompierilor greci au sărit echipaje din Ucraina, România, Cipru şi Israel, iar Franţa, Elveţia, Suedia şi Croaţia au trimis de asemenea avioane şi elicoptere de intervenţie, aminteşte dpa.

ADVERTISING

România a trimis vineri în Grecia un modul terestru de asistenţă pentru stingerea incendiilor de pădure, având în componenţă, printre altele, 112 pompieri, 23 de autospeciale, un centru de comandă şi patru containere multirisc cu echipamente.

Citeşte şi:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇