DNA a reţinut un consilier din Corpul de Control al Ministerului Dezvoltării, care ar fi luat şpagă o maşină de lux

DNA a reţinut un consilier din Corpul de Control al Ministerului Dezvoltării, care ar fi luat şpagă o maşină de lux

Procurorii DNA l-au reţinut pentru 24 de ore pe Viorel Dinu, consilier în Corpul de Control al Ministerului Dezvoltării, suspectat de luare de mită.

Acesta este acuzat că ar fi primit un autoturism de lux, în valoare de peste 80.000 de euro, pentru a nu constata nereguli în cadrul unor proiecte derulate prin PNDL.

Suspectul este consilier evaluare - examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei - Serviciul Corp Control.  

Procurorii precizează că, în cursul anului 2020, ”inculpatul Dinu Viorel ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la administratorul unei societăţi comerciale, un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 80.000 de euro”.  

ADVERTISING

”Folosul necuvenit menţionat mai sus ar fi fost pretins şi primit de inculpat pentru a nu constata nereguli ce ar fi atras sancţiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societăţile comerciale administrate de omul de afaceri le avea încheiate cu două primării din ţară.

Aceste contracte de execuţie lucrări erau finanţate prin  Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL)", au mai precizat procurorii.  

Inculpatului Dinu Viorel i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, iar în cauză se desfăşoară în continuare acte de urmărire penală. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇