Percheziții DNA la sediul Consiliului Județean Iași: Procurorii au intrat în biroul lui Costel Alexe

Percheziții DNA la sediul Consiliului Județean Iași: Procurorii au intrat în biroul lui Costel Alexe

Procurorii DNA fac percheziții, joi dimineață, la Consiliul Județean Iași, instituție condusă de Costel Alexe.

DNA a anunţat că face cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în perioada februarie – august 2021, fără a oferi mai multe detalii.

Potrivit unor surse citate de reporteris.ro, procurorii, însoțiți de jandarmi, au intrat în biroul lui Costel Alexe unde i-au prezentat mandatul de percheziție și au ridicat documente.

Aceleași surse au afirmat că ancheta ar viza fie schimbul de terenuri Eternitate-Cicoarei, fie domeniul de la Sculeni al familiei Alexe.

ADVERTISING

Reacția CJ Iași

Conducerea Consiliului Judeţean Iaşi susţine că procurorii DNA care fac percheziţii în instituţie au cerut documente şi informaţii referitoare la activitatea unor instituţii din subordinea administraţiei judeţene.

"Consiliul Judeţean Iaşi asigură sprijinul necesar pentru a răspunde tuturor solicitărilor conform legii. Colaborez cu toată deschiderea şi sunt la dispoziţia organelor de specialitate pentru a clarifica situaţiile verificate”, a declarat preşedintele Costel Alexe, citat de News.ro.

Liderul PSD Iaşi îi cere demisia lui Alexe

Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, cere demisia lui Costel Alexe, motivând că liberalul este cercetat de DNA într-un nou dosar de corupţie şi nu mai poate administra bugetul judeţului fără să existe suspiciuni de fraudă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Iaşiul este din nou în centrul atenţiei presei naţionale. Şi nu pentru realizări administrative, investiţii sau lucrări de anvergură, ci din cauza unei noi descinderi a DNA la Consiliul Judeţean Iaşi care îl vizează pe deja penalul Costel Alexe.

Cred că bătaia de joc trebuie să se oprească aici. Este absolut necesar ca, până la sfârşitul zilei, Alexe să îşi prezinte demisia în faţa ieşenilor. Este singurul gest de onoare pe care îl mai poate face”, a afirmat, într-un comunicat de presă, şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, potrivit News.ro.

Alexe, urmărit penal pentru o șpagă de 22 de tone de tablă

În prezent, Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

ADVERTISING

Potrivit procurorilor, Costel Alexe a luat șpagă tone de tablă și țeavă de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic.

Tabla și țevile primite șpagă, în cantitate de 22 de tone, ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 și 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă a ministrului, mai arată DNA.

Valoarea foloaselor ce ar fi fost primite ca mită de fostul ministru este de aproximativ 103.000 de lei și reprezintă contravaloarea produselor siderurgice, a manoperei și a transportului.

El a fost pus sub control judiciar, dar la finalul lunii august judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis revocarea măsurii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇