Costel Alexe scapă de control judiciar în dosarul mitei cu tone de tablă

Costel Alexe scapă de control judiciar în dosarul mitei cu tone de tablă

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi, revocarea măsurii controlului judiciar în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Magistraţii au admis contestaţia formulată de Costel Alexe, după ce procurorii au dispus, în urmă cu o săptămână, prelungirea măsurii controlului judiciar.

Costel Alexe a scris, marţi seară, pe Facebook, că salută decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi că este interesat ca dosarul său să fie soluţionat cât mai repede.

"Încă din prima zi în care mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, m-am declarat încrezător în actul de justiţie şi iată că lucrurile încep să se clarifice. Aşa cum am reiterat mereu, sunt cel mai interesat ca acest caz să fie soluţionat pentru a putea să îmi demonstrez nevinovăţia. Rămân la dispoziţia instituţiilor statului cu aceeaşi deschidere şi îi asigur pe români de buna credinţă cu care mi-am exercitat funcţiile publice pe care le-am deţinut în întreaga mea carieră“, a scris preşedintele CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi instigare la delapidare. În acelaşi dosar este urmărită penal şi o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită şi delapidare.

Alexe ar fi pretins de la acea persoană produse din tablă, pentru a aloca gratuit acelei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră şi a monitoriza măsurile de închidere a unei halde de zgură. Costel Alexe ar fi primit acele produse, în cantitate de 22 de tone şi în valoare de 103.000 lei, la o firmă administrată de o rudă.

Citește mai multe despre dosarul în care e cercetat Costel Alexe:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇