Deputatul PNL vizat de ancheta DNA la moțiune s-a suspendat. AUR acuză că e implicat și Rareș Bogdan

Deputatul PNL vizat de ancheta DNA la moțiune s-a suspendat. AUR acuză că e implicat și Rareș Bogdan

Deputatul PNL Cosmin Șandru a anunțat că s-a autosuspendat din partid până la finalizarea anchetei în care DNA îl cercetează pe motiv că ar fi promis funcții unui parlamentar AUR, ca să absenteze de la votul moțiunii prin care în final a fost demis Guvernul Cîțu.

”Începând cu data de astăzi, 14.10.2021, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei. Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nici o declarație pe marginea acesteia până la finalizare”, a transmis Șandru, potrivit unui comunicat al PNL Timiș.

ADVERTISING

Amintim că anunțul de astăzi al DNA vine după ce, cu o zi înainte de votul moțiunii, președintele AUR George Simion a anunțat că formațiunea va depune plângere penală, acuzând că ”cei de la PNL vor să ne cumpere la bucată”. Apoi, George Simion a postat pe YouTube o înregistrare audio în care afirmă că deputatul PNL Cosmin Șandru încerca să-l convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să nu participe la votul moțiunii.

Întrebat joi, la Antena3, dacă și Rareș Bogdan a fost printre cei care au încercat să racoleze cu promisiuni, George Simion a spus că da.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Și Rareș Bogdan m-a contactat pe mine, făcea parte din aceste echipe ale corupției sau ale negocierii, cum spun ei”, a spus Simion.

Contactat de aceeași televiziune, Rareș Bogdan a refuzat să comenteze, transmitând doar mesajul ”George Simion să fie sănătos”.

Totodată, Alina Gorghiu, care a intervenit prin telefon la Antena3, a spus că nimeni din PNL nu a recunoscut, pe înregistrarea publicată de George Simion, vocea celor acuzați de DNA.

Acuzațiile DNA

Amintim că DNA a anunțat astăzi că deputatul PNL Cosmin Șandru și Florin Nicolae Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara, sunt urmăriți penal pentru dare de mită la moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu.

ADVERTISING

Procurorii spun că cei doi i-ar fi promis unui deputat numirea unor apropiați în posturi de conducere la instituții publice, dacă absentează de la ședința în care a fost votată moțiunea.

”La data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această 'favoare', persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”, se arată într-un comunicat al DNA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇