Intenția de vot a românilor înainte de căderea Guvernului Cîțu: PSD și AUR cresc puternic, PNL și USR PLUS sunt în scădere

Intenția de vot a românilor înainte de căderea Guvernului Cîțu: PSD și AUR cresc puternic, PNL și USR PLUS sunt în scădere

PSD era preferat, înainte de căderea Guvernului, de 35,4% dintre românii cu drept de vot, arată datele unui sondaj INSCOP realizat în perioada 15 – 27 septembrie 2021.

Cercetarea privind intenția de vot a populației mai arată că PNL e preferat de 21,9% dintre români, iar pe locul trei, la mică distanță, se află AUR, cu 17,1%.

USR PLUS se află abia pe locul cu patru, cu 9,8%, urmat de PMP cu 4,4% și PMP cu 2,9%.

”Intenția de vot a populației înainte de căderea Guvernului Cîțu. Nu știm cum arată după trecerea moțiunii, dar putem să facem un exercițiu de imaginație. Cea mai relevantă măsurătoare va fi însă după ce se vor mai răcori puțin spiritele si emotiile.

ADVERTISING

Constatăm însă ca AUR și-a dublat scorul față de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat în continuare de scenele din spațiul politic”, scrie pe Facebook directorul Inscop, Remus Ștefureac.

Datele sondajului au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eșantion de 1.204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

ADVERTISING

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project.

Intenția de vot a populatiei inainte de caderea Guvernului Citu. Nu stim cum arata dupa trecere motiunii, dar putem sa...

Publicată de Remus Ioan Stefureac pe Marţi, 5 octombrie 2021

Guvernul Florin Cîțu a picat marți, după ce moțiunea PSD ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!” a fost votată de 281 de parlamentari.

ADVERTISING

Au fost 0 voturi împotrivă și 0 abțineri. Din totalul celor 466 de parlamentari, au fost prezenți 318 și au votat 281. Astfel, toți parlamentarii care au votat au fost pentru demiterea Guvernului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇